Масковий режим, регулярне заняття любов’ю, «грушовочка», і здоровий сон – українці назвали, чим рятуються від COVID – 19

Соціологічна платформа Liberty Report на замовлення програми «Свобода Слова Савіка Шустера» провела опитування української інтернет-аудиторії про життя в умовах пандемії COVID-19.

В опитуванні взяли участь 15 004 користувачів проєкту Савіка Шустера E-democracy («Електронна демократія») та 400 респондентів інтернет-панелі Liberty report (80,3% всіх українців віком понад 18 років, які користуються Інтернетом вдома і поза ним). Похибка склала 3.3%,. Про це розповідає omf.fund

Респонденти відповіли на такі запитання

Журналіст Савік Шустер
Журналіст Савік Шустер

Захворюваність на коронавірус

19,4% респондентів відповіли, що вже перехворіли на коронавірус. 80,4% відповіли, що не хворіли. Під час перерахунку результатів відповідей відповідно до масштабів країни, кількість тих, хто перехворів може становити більше 3 мільйонів українців. За офіційними даними МОЗ України в день закінчення опитування, 14 листопада 2020 року, кількість хворих на коронавірус становила 512 652 особи, кількість тих, хто одужав – 233 849 осіб.

Різниця між результатами опитування та офіційними даними може пояснюватися тим, що офіційна статистика враховує тільки кількість проведених ПЛР-тестів. Автори дослідження припускають, що частина респондентів могла поставити діагноз самостійно, спираючись на особистий досвід.

Ставлення до карантину вихідного дня в Україні

Респонденти, які перехворіли на коронавірус, менше підтримують (56,7%) введення карантину вихідного дня, ніж українці, які не хворіли (62,3%).

Скрін з Telegram
Скрін з Telegram

Як коронавірус позначився на гаманцях українців

54,3% респондентів сказали, що в їхній родині стало менше грошей з початку пандемії COVID-19, з них у 23,9% сума грошей в сім’ї «значно зменшилася».

Жителі села постраждали від «коронакризи» менше, ніж містяни: 49% і 56,9% відповідно. У 7,7% користувачів інтернету, які живуть в українських селах, доходи навіть збільшилися.

Турбота про імунітет: 70,7% респондентів стали більше дбати про своє здоров’я.

Турбота про імунітет та способи його зміцнення

70,7% респондентів стали більше дбати про своє здоров’я.

Серед найпопулярніших способів зміцнення імунітету українці назвали приймання вітамінів – 60,4%; правильне харчування – (51%);заняття спортом – (29,9%); достатній здоровий сон – (33,4%).

Тільки 13,6% українських користувачів інтернету зробили щеплення від грипу.

Цікаво, що жінки частіше приймають вітаміни, а чоловіки – більше сплять з початку пандемії. Що стосується різних поколінь – тут, зазвичай, молодь рідше правильно харчується, порівнюючи зі старшим поколінням, і, що здивувало дослідників, майже вдвічі рідше, ніж інші, займається спортом.

1340 винахідливих українців, учасників проєкту, поділилися й незвичними методами зміцнення імунітету. Це:заняття китайською гімнастикою, щоденне вживання цибулі та часнику, натираня борсуковим жиром.

Скрін з Telegram
Скрін з Telegram

Є й зовсім екзотичні методи, які Савік Шустер просить не повторювати, але цитує їх в оригіналі: «П’ю личинку воскової молі», «Дихаю по 5 хв розчином 34% спирту в масці», «Покращую імунітет шляхом введення еритроцитів з власної крові». А 64-річна пані з Черкас навіть запропонувала рецепт «грушовочки» – без цукру і дріжджів.

Окрему увагу привернула відповідь жителя міста Києва, 34 роки

Регулярний секс, прогулянки на свіжому повітрі, масковий режим, зокрема й на вулиці, – поділився респондент.

Схожі статті

Тіна Кароль показала, як має виглядати справжня “жінка на мільйон”: стерва, на яку хочеться дивитися (ФОТО)

Усі, хто уважно стежить за творчістю Тіни Кароль, знають, що артистка не шкодує грошей на свої сценічні костюми. Лише один плащ для кліпу "Стерва" обійшовся артистці у кругленьку суму.

Ірина Горова розповіла, чи шкодує, що Потап став батьком її сина Андрія: “Гени, звісно, взагалі клас”

У нещодавньому інтерв'ю ексдружина репера Потапа відверто розповіла про взаємини єдиного сина Андрія із батьком. Хлопець зізнався, що повпливало на якість їхніх стосунків.

“У саму десяточку”: Катерина Бужинська відзначила річницю весілля із чоловіком-іноземцем – як це було

Українська співачка Катерина Бужинська у 10 річницю шлюбу з чоловіком-іноземцем оприлюднила фото з їхнього весілля, яке з розмахом пройшло Болгарії 23 квітня 2014 року.

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?