Наші у світі: українка увійшла до переліку 100 найвпливовіших та надихаючих жінок року

Щоразу наприкінці року BBCNewsУкраїна друкує свій рейтинг найвпливовіших жінок світу. Цьогоріч туди потрапила уродженка України Анастасія Волкова

Анастасія Волкова закінчила Національний авіаційний університет у Києві, магістерський ступінь здобула у Варшавському технологічному університеті.

5 років тому переїхала в Австралію, щоб займатися наукою. У 2018 році вона захистила докторську дисертацію в Сіднейському університеті.

Анастасія Волкова підчс роботи
Анастасія Волкова під час роботи

Своїм науковим досягненням жінка знайшла прикладне застосування, заснувавши підприємство, яке надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. При цьому застосовуються найновіші технології з використанням супутникових даних місцевості, фото з дронів і навіть штучного інтелекту.

Науковець пояснює як це працює:”Ми даємо фермерам рекомендації – кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій – виснажені і потребують добрив”.

Послугами вчених з Австралії користується понад тисяча аграрних компаній з 15 країн світу.

Це не перше визнання досягнень Анастасії Волкової. Цього літа вона була внесена виданням MIT Technology Review до списку новаторів віком до 35 років.

Схожі статті

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.

У Потапа роман із колишньою дружиною Позитива? В мережі розповіли, що стало причиною “паузи” з Каменських

Впродовж двох років в мережі ходять чутки про те, що нібито Потап та Настя Каменських розлучаються. Зірки навідріз заперечують подібні новини.

29-річній дружині Віктора Павліка знову робитимуть операцію: вже зробила собі красивий ніс та підборіддя

Четверта дружина Віктора Павліка блогерка Катерина Репяхова повідомила, що за два дні лягає на нову операцію. Вже тривають останні приготування.

Соломія Вітвіцька показала нові фото з коханим та розповіла про його підвищення: сильні почуття на відстані

Знаменита українська телеведуча Соломія Вітвіцька вразила мережу оновленням у своєму мікроблозі. Зірка показала, як зараз виглядає її бойфренд.

TAYANNA отримала ділянку землі на Балі та зізналася, хто їй зробив цей подарунок: “Я побудую собі там віллу”

Популярні жіночі гурти, які здебільшого складаються з дуже вродливих представниць прекрасної статі, часто прокладають своїм екс-учасницям шлях у світле майбутнє.

Ротару раптово повернулася через онука, який втік за кордон: як виглядає 30-річний Анатолій Євдокименко

76-річна Софія Ротару після тривалої перерви знову вийшла на зв'язок через ювілей єдиного онука, якому, все ж таки, вдалося втекти за кордон у 2023 році.