Українці без стажу з 2021 року не зможуть отримувати пенсії

Відповідно до постанови уряду, з наступного року українці без стажу не зможуть розраховувати на соціальну пенсію.

З 2021 року людям, які досягли 60 років і не мають необхідного трудового стажу, перестануть виплачувати навіть соціальну пенсію.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну № 1098.

Згідно з законом, щоб вийти на заслужений відпочинок в 60 років в 2020 році потрібно мати не менше 27 років страхового стажу. До 63 доведеться працювати людині, якщо у неї від 17 до 27 років стажу, а до 65 років — якщо тільки від 15 до 17 років.

Пенсія
Пенсія

Якщо ж в громадянина менше 15 років страхового стажу, то відповідно до законодавства, він має право отримувати державну соціальну виплату замість пенсії. Однак постанова про механізм призначення тимчасової соціальної допомоги діяла з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року, і з початку 2021 року втрачає свою чинність.

Хто може отримати соціальну пенсію?

Наразі розмір цієї соціальної допомоги становить 1712 грн.

Соціальна пенсія призначається для того, щоб компенсувати різницю між доходами людини похилого віку, і прожитковим мінімумом, встановленим для непрацездатних осіб. Якщо бюджет людини менший за цю суму, то різниця компенсується з держбюджету, якщо ж заробітку в українця немає взагалі, то буде виплачуватися 1712 гривень щомісяця.

Однак соціальну пенсію не призначають тим людям, хто має другий автомобіль або мотоцикл, і якщо площа житла перевищує 21 квадратний метр на одну людину плюс 10,5 на сім’ю. Це правило стосується навіть тих стареньких, які не працюють і не мають жодного заробітку.

Схожі статті

А-ля Мадонна: 54-річна Ірина Білик кардинально змінила стиль – насамперед заворожує її зачіска та взуття

Українська співачка Ірина Білик обожнює експериментувати із образами. Чим цього разу здивувала своїх фанів знаменитість? Як змінилася зірка після макіяжу від модного стиліста?

Закохався з першого погляду і кинув дружину: як Оля Полякова змусила Вадима Буряковського зробити вибір

Відома українська співачка Оля Полякова неодноразово розповідала у своїх інтерв'ю про те, як саме зав'язався її роман з майбутнім чоловіком, і також розповідала про свою роль коханки.

Він красивий: Тіна Кароль поділилася рідкісним фото 15-річного сина, який зараз живе не в Україні

Відома українська співачка Тіна Кароль показала шанувальникам, як підріс її 15-річний син Веніамін. Хлопець вже протягом кількох років живе та навчається у Великій Британії.

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.