Зеленський заявив про другу хвилю коронавірусу в Україні

Нинішня невтішна статистика свідчить про те, що в Україні почалася друга хвиля епідемії COVID-19, вважає Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в Україні вже почалася друга хвиля епідемії коронавірусу. На думку глави держави, про це свідчить нинішня офіційна статистика, коли в країні виявляють по 3 тисячі нових випадків COVID-19 на добу.

Про це президент України сказав 24 вересня під час спільного з Президентом Словаччини Зузаною Чапутовою брифінгу в Братиславі, передає  Укрінформ.

Президент згадав, що навесні під час першої хвилі коронавірусу на 40 млн українців припадало від 100 до 300 випадків інфікування на день. Наразі йдеться про 3 тисячі нових хворих на добу.

«На жаль, це і є друга хвиля в Україні», – заявив Зеленський.

Він також підкреслив, що рішення заборонити в’їзд в Україну іноземцям було правильним.

Президент сказав, що це пов’язано з тим, що не можна ризикувати як українцями, так й іноземцями, які прибувають в країну. І запевнив, що після стабілізації ситуації в Україні обов’язково будуть відкриті кордони.

Володимир Зеленський і Зузана Чапутова
Володимир Зеленський і Зузана Чапутова

Як відомо, український президент сьогодні перебуває з офіційним візитом у сусідній Словаччині.

В Україні станом на 24 вересня зафіксовано 188 тис. 106 випадків COVID-19, з них нових за останню добу – 3 тис. 372.

Водночас міністр охорони здоров’я Максим Степанов сьогодні заявив, що в Україні недостатньо тестують на коронавірус. Наразі роблять 190 тис. тестів на тиждень, при цьому кількість тестувань в Україні збільшили в 150 разів порівняно з квітнем поточного року.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.