Бюджет на 2021 рік ухвалено: що буде з ростом пенсій і зарплат в Україні

В ході засідання парламенту стало відомо, як планують розподілити держані кошти наступного року.

289 народних депутатів проголосували за новий бюджет, запланований на 2021 рік. Стало відомо, що наступного року вже з 1 січня буде спостерігатися ріст мінімальної заробітної плати. Зараз вона складає 5 тисяч гривень, а вже наступного року буде становити 6. Обіцяють на цьому не зупинити її підвищення. З 1 грудня 2021 року мінімальна заробітна платня може зрости до 6,5 тисяч гривень на місяць.

Що стосується прожиткового мінімуму, з 1 січня він буде становити 2189 гривень. До кінця наступного року його теж планують підняти. Зріст прожиткового мінімуму буде складати 204 гривні. Найвищого показника прожитковий мінімум має дістати у грудні майбутнього року.

В уряді запланували, що наступного року середня зарплата сягне рівня 13 632 гривень.

Збільшення видатків буде стосуватися не тільки зарплат та пенсій.

У бюджеті з’явилася нова стаття

2,87 мільярда гривень отримав сектор інвестиційних проектів. 1 мільярд гривень планують витратити на розвиток аеропортів. Рівно ж стільки закладено на розбудову культурних закладів.

Наступного року також планують підтримати й сільгоспвиробників. На їх розвиток закладено 500 мільйонів гривень.

Не обділили депутати Верховної Ради й себе. На забезпечення цього державного органу у бюджеті закладено 247 мільйонів гривень. Трохи більше планують віддати на потреби Офісу президента.

Виявляється, на його утримання країна буде витрачати наступного року 273 мільйонів гривень. Це менше, ніж планували закласти у бюджеті спочатку, але більше на 39%, ніж заплановано у бюджеті 2020 року.

А ось судячи з нової статті, яка з’явилася у бюджеті 2021 року, на українців таки чекають вакцині, куплені державним коштом. На 2,6 мільярда гривень планують закупити ліки проти COVID-19.

У МОЗ скаржаться, що цих коштів все одно буде недостатньо.

Що стосується самих працівників медицини, які борються з вірусом і постраждали від хвороби, їм та їхнім родинам буде виплачено 252 мільйони гривень.

Експерти дуже скептично поставилися до нового бюджету, і вважають, що він, хоч і виглядає достатньо оптимістично, проте, є досить відірваним від реалій.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.