Новий штам коронавірусу виявлений за межами Британії: 2021 рік обіцяє бути карантинним

Всі сподівалися на те, що карантин у 2021 році припиниться. Проте, звістки про новий вид вірусу - тривожні. 

Нова хвиля вірусу COVID-19 атакувала Британське королівство. Про це повідомив виконавчий орган МОЗ Великобританії.

За словами урядовців, новий вид, мутнуватого вірусу з’явився вже восени цього року. Проте, спеціалісти не придали значення, адже нормальна практика, коли віруси починають змінюватися та пристовуватися до навколишнього середовища.

Спочатку епідеміологічні зміни мали місце у графстві Кент. Згодом ситуація змінилася по всій країні.

В уряді додали, що в основному цей тип COVID-19 зафіксовано в Лондоні і на сході Англії, проте в невеликих кількостях він також був виявлений в кожному регіоні Англії, в Уельсі і в Шотландії.

Через мутований вірус обмеження посилюються

Поширюється вірус і за межі держави. Новий вірус зафіксували вже в ПАР та Нідерландах.

Відомо, що новий штам вірусу поширюється значно швидше за свого попередника. В 70% захворюваність має місце в людському організму.

Країни Євросоюзу вже почали припиняти авіасполучення з Британським островом. У самій же країні перед святами ввели найсуворіший карантин. Мешканці Лондону штурмують залізницю – ніхто не бажає лишитися на свята у пустому місті.

Скасовано раніше обіцяні владою послаблення в різдвяний період. В інших частинах Англії, а також в Шотландії та Уельсі обмеження на спілкування між сім’ями будуть зняті тільки на один день – безпосередньо в Різдво 25 грудня. При цьому межі Шотландії будуть закриті на в’їзд і виїзд протягом усього святкового періоду.

Які заходи будуть вживати щодо нового видозмінного вірусу – поки що невідомо, адже сьогодні збереться рада урядовців провідних європейських країн.

Прем’єр-міністр країни прокоментував подію на своїй сторінці у Твітері. За словами чиновника, вся держава зараз буде жертвувати різдвяними канікулами з близькими, аби захистити родичів від смертельного вірусу.

У Всесвітній організації охорони здоров’я також вже відреагували на повідомлення уряду Британії. Представники організації заявили, що тримають зв’язок з королівством та готові інформувати громадськість.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.