Помер Олександр Курляндський — творець мультфільмів “Ну, постривай!” і “Повернення блудного папуги”

Про це повідомили сьогодні, 21 грудня, його близькі. Йому було 82 роки.

Радянський письменник, один з творців мультсеріалу “Ну, погоди!” і “Возвращение блудного попугая” Олександр Курляндський помер у віці 82 років у Москві.

Причина смерті поки що не називається.

Що відомо про Олександра Курляндського?

Олександр Курляндський
Олександр Курляндський

Відомий письменний народився 1 липня 1938 року в Москві. Його родина була простими індженерами і син хотів слідувати їх прикладу. Відтак, у 1960 році він закінчив факультет Теплогазопостачання та вентиляції Московського інженерно-будівельного інституту.

Однак майбутній творець найвідоміших мультсеріалів ще в студенські роки зрозумів, чого прагне найбільше. Олаксандр видавав стінгазету, писав сценарії та тексти мініатюр для театру.

Свою серйозну письменницьку кар’єру Курляндський почав ще з середини 1960-х років. Саме тоді Олександр почав співпрацювати з журналами “Крокодил”,”Юність”, “Літературна газета”, а також мав хороші зв’язки з радянськими письменниками.

У 1968 році спільно з Аркадієм Хайтам і Феліксом Камова письменний працював над сценарієм всіма улюбеного та надзвичайно популярного мультсеріалу “Ну, погоди!”. Саме він приніс Олександру велику популярність і визнання.

Крім цього, Курляндський створив такі мультсеріалів як “Возвращение блудного попугая” і “Веселая карусель”.

При цьому, Олександр був двічі був удостоєний престижної премії “Золоте теля”.

Схожі статті

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.