Куди поїхати на вихідні восени в Україні

Україна вражає у будь-яку пору року. А туристичний сезон тут, мабуть, ніколи не закінчується.

Найкраще восени їхати в місця, де можна  сповна насолодитися осінніми пейзажами.

Карпати – одне з небагатьох місць України, де можна побачити осінь у всій красі. Найчастіше за цим їдуть на озеро Синевир, але за великого бажання можна піднятися в гори. Для любителів комфортного відпочинку може підійти Буковель або  інші курортні місця. Але фішка Буковелю – підйомники. Які вже в жовтні починають працювати і дають можливість помилуватися осінніми горами з висоти. Також тут можна взяти на прокат квадроцикли або покататися на конях.

Любителі самотнього відпочинку оцінять походи осінніми Карпатами. Який би варіант відпочинку в Карпатах ви не обрали, не слід нехтувати теплим одягом. А для походів варто не забувати і про тепле спорядженням, адже в горах набагато холодніше.

Осінь в Карпатах
Осінь в Карпатах

В Карпати восени можна поїхати не лише щоб помилуватися красою осінніх гір, а й позбирати гриби. Для цього достатньо приїхати на Буковину, у Верховину, Вижницю або Путилу, або на Прикарпаття у Ворохту. Місцеві жителі з радістю поділяться грибними місцями, розкажуть секрети грибництва і покажуть цікаві гриби, які ростуть у тутешніх лісах.

Урожай грибів в Карпатах
Урожай грибів в Карпатах

Якщо поїздка в гори восени видається вам дещо екстремальним варіантом, можна насолоджуватися осінню у дендропарках. Це може бути “Софіївка” в Умані або “Олександрія” у Білій Церкві. Проте і тут є певні особливості. Наприклад, у «Софіївці» туристичний сезон закінчується у середині жовтня. Але якщо навіть не вдасться побувати у парку. Можна прогулятися містом і помилуватися осінніми пейзажами.

Якщо ви фанат українського серіалу «Кріпосна» і хочете побувати у місцях зйомки улюбленої картини, тоді вам у Качанівку, що на Чернігівщині. Тут можна відчути справжній осінній шарм і проникнутися атмосферою цього місця. Восени воно вражає набагато більше. Аніж в будь-яку іншу пору року.

Для любителів міського відпочинку підійдуть міста Західної України: Львів, Чернівці або інше місто. Саме в таких містах найкраще відчувається атмосфера осені. А для любителів гарних знімків є шанс поповнити галерею фото без зайвих людей в кадрі.

Ще одне атмосферне місце для осіннього настрою та атмосфери – Тараканівський форт. Його мандрівникам радить українська тревел-блогер Яна Метьолкіна, якій форт нагадує Колізей. Така асоціація приходить через наявність у ньому закритих колодязів, тунелів і таємних переходів.

Тараканівський форт
Тараканівський форт

Схожі статті

Віталій Кличко розповів, чи плануються масові заходи і концерти до 32-го Дня Незалежності України

День Незалежності України – це особливе свято для кожного з нас, оскільки це той самий день, коли ми почали своє вільне існування. Це був великий та знаковий день, який показав справжні амбіції України, як вільної країни.

Віталія Кличка можуть зняти з посади мера Києва: що стало причиною таких радикальних змін?

Віталій Кличко відомий спортсмен, боксер та мер Києва, який займає цю посаду вже не перший строк. Багато хто може досі дивуватися цьому, але Віталій насправді багато чого робить для улюбленої столиці.

Які події готує міська влада та місцеві організації до Дня міста Києва: список заходів для привітання столиці

День кожного міста – це особливе свято для мешканців, адже і цю мить відчувається певна гордість за те, що ти живеш у тому місті, яке любиш всім серцем та знайшов у ньому себе і своїх людей.

Коли у 2023 році у Києві пролунає останній дзвоник для школярів: не у травні як було зазвичай – деталі

Останній дзвоник є неймовірно очікуваним днем для всіх українських школярів, всі діти по-особливому люблять школу, уроки, вчителів, всю цю атмосферу, заходи. Тому, останній дзвоник дійсно є ковтком повітря.

Київський тату-майстер влаштовує флешмоби “Тату за донат” в підтримку ЗСУ

В Україні зараз з'явилась велика кількість благодійних фондів, зірки продають цінні речі, ресторани і заклади швидкого харчування, магазини, салони перераховують частину заробітку на потреби ЗСУ або конкретно купують необхідні речі для окремих батальйонів