На Рівненщині сусіди вигнали безхатьків з квартири, придбаної для них благодійником

Благодійник, пастор церкви, придбав для безхатьків квартиру у колишньому гуртожитку та мешканці категорично відмовляються співіснувати з ними.

На вигляд два пристойні чоловіки на камеру телебачення ITV розповідають, що з цією пандемією втратили роботу  і їм ніде жити. Один із них працював таксистом, інший – охоронцем у школі.

Обоє відвідують церкву Відвага, пастор Сано Гукасян якої купив квартиру, щоб вони мали, де жити. У кімнаті зроблений ремонт та встановлені два двохповерхові ліжка.

Скрін з відео. Пастор церкви Відвага
Скрін з відео. Пастор церкви Відвага

На сьогодні гуртожиток має статус ОСББ і співвласники вважають, що безхатькам не місце в їхньому будинку. На усіх мешканців є спільна душова і кухня, а тому, вважають мешканці будинку, не можуть незнайомі люди, які не перебувають у родинних стосунках з ніким із проживаючих, знаходитися у будинку. Для цього, на їхню думку, має бути письмова згода усіх мешканців ОСББ.

Натомість юрист на відео трактує ситуацію по-іншому. Він стверджує, що у ситуації, що склалася закон про реалізацію прав мешканців гуртожитків на це приміщення вже не розповсюджується. Людина, яка набула прав власності у ОСББ має право будь-коли у неї вселитися і користуватися своїм майном на власний розсуд.  В ОСББ є спільна власність і людина, яка мешкає у будинку має право користуватися цим майном на загальних засадах.

На разі співвласники подали позовну заяву у правоохоронні органи, мотивуючи тим, що у проживаючих немає документів на квартиру.  Але пастор церкви виганяти людей на вулицю покищо не збирається.

«Якби я заселив людей з вулиці, опущених, які вживають алкоголь, то можна б було зрозуміти. Але це звичайні люди, які не мають коштів на те, щоб винайняти квартиру і церква змогла їм допомогти, то, що тут поганог? – запитує пастор.

Він збирається з мешканцями судитися. Вочевидь, що конфлікт розв’яже тільки суд.

Схожі статті

Стрийський парк: поєднання краси та розкоші

Стрийський парк – один з найстаріших та найгарніших парків України. Сучасні технології, гарна природа та простір зробили його улюбленим парком львів'ян.

Місця Києва, де ви точно не були

Як і у будь-якому старовинному місті. У Києві лишилося багато оборонних споруд, які зараз перетворилися на небанальні локації.