Робота громадського транспорту під час повітряної тривоги: кияни створили петицію, на яку дав відповідь Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що рух громадського транспорту під час повітряної тривоги вважається неможливим і відхилив петицію

Нещодавно на сайті Київради була зареєстрованачергова петиція. На цей раз ситуація з рухом транспорту.  Головне питання чи можливо дозволити громадському транспорту їздити по місту, під час повітряної тривоги. Громадяни вимагають, аби рішення зупиняти транспорт відмінили. Багато скарг та нарікань через незручності та небезпеку. Люди бояться за своє життя і не виходять з маршрутів, просто сидять і чекають поки водій поїде далі – таку заяву зробив Олександр Гречко, він і є автором петиції та аналітиком у транспортних питаннях. Також, на думку спеціаліста, рішення нарікає безпеку мешканців міста, які мають шукати притулок у розгар небезпеки серед вулиці.

Зупинка у
Зупинка у столиці України

Текст петиції виглядає так: “Рішення зупиняти транспорт під час повітряних тривог є недоречним та смертельно небезпечним для громадян. Цей закон писали і приймали ті люди, які не користуються громадським транспортом і не підозрюють як проходить цей процес. Не представлена статистика, яка мала би обгрунтованість рішеня та  факти,що ракети летять саме в автобуси та тролейбуси. До того ж, деякі тролейбуси і автобуси їздять під час тривоги. Така сама ситуація з таксі.

М
Міський транспорт

Якщо це рішення не буде відхилене, люди будуть повинні платити більше, а проблеми з працевлвштуванням зараз є у багатьох. Або ж можливий варіант користуватися власним транспотом, але такий варіант не є доступним для багатьох.

Дана петиція зібрала 6105 підписів, її розглянули, але рішення мешканців столиці не тішить, тому що воно залишається незмінним. Володимир Кличко заявив: “рух громадського транспорту під час повітряної тривоги неможливий”. Таке рішення прийняла Рада оборони міста, на яке мер столиці не має впливу. Щодо перегляду петиції мер зявив, “Переглядати цей закон можна буде лише тоді, коли ситуація стане повністю стабільною”.

Схожі статті

Віталій Кличко розповів, чи плануються масові заходи і концерти до 32-го Дня Незалежності України

День Незалежності України – це особливе свято для кожного з нас, оскільки це той самий день, коли ми почали своє вільне існування. Це був великий та знаковий день, який показав справжні амбіції України, як вільної країни.

Віталія Кличка можуть зняти з посади мера Києва: що стало причиною таких радикальних змін?

Віталій Кличко відомий спортсмен, боксер та мер Києва, який займає цю посаду вже не перший строк. Багато хто може досі дивуватися цьому, але Віталій насправді багато чого робить для улюбленої столиці.

Які події готує міська влада та місцеві організації до Дня міста Києва: список заходів для привітання столиці

День кожного міста – це особливе свято для мешканців, адже і цю мить відчувається певна гордість за те, що ти живеш у тому місті, яке любиш всім серцем та знайшов у ньому себе і своїх людей.

Коли у 2023 році у Києві пролунає останній дзвоник для школярів: не у травні як було зазвичай – деталі

Останній дзвоник є неймовірно очікуваним днем для всіх українських школярів, всі діти по-особливому люблять школу, уроки, вчителів, всю цю атмосферу, заходи. Тому, останній дзвоник дійсно є ковтком повітря.

Київський тату-майстер влаштовує флешмоби “Тату за донат” в підтримку ЗСУ

В Україні зараз з'явилась велика кількість благодійних фондів, зірки продають цінні речі, ресторани і заклади швидкого харчування, магазини, салони перераховують частину заробітку на потреби ЗСУ або конкретно купують необхідні речі для окремих батальйонів

“Я розлучаюсь”: молода дружина Віктора Павліка вразила фанатів заявою про вагітність та пошук адвоката

Молода дружина відомого українського виконавця Віктора Павліка Катерина натякнула на розлучення, а також заявила, що можливо вагітна. Усі деталі в статті.