Франківський лялькар створив для Олега Винника справжню скульптуру: таким повелитель вовчиць ще не був

Зірки шоу-бізнесу завжди надихали своїх прихильників. Подивіться, яку скульптуру присвятили Олегу Виннику.

Творчість Олега Винника надихає багатьох українців. Виявилося, що на Франківщині живе справжній прихильник творчості співака, який вирішив втілити образ артиста у мініатюрній скульптурці.

Звати майстра – Богдан Савлюк. Він родом з Галичини. З дитинства хлопець захоплювався ліпленням скульптури та через свої хобі навіть покинув державну службу.

Його першими героями з пластиліну були гуцули та козаки з відомого мультику. Потім, Богдан перейшов на полімерну глину та почав створювати фігурки зірок у різних образах.

Так, письменників Сергія Жадана, Оксану Забужко митець зобразив у вигляді античних грецьких богів.

Українських письменників скульптор перетворив на античних богів. Фото взято зі сторінки у фейсбуці “Теплі іграшки”

А ось, Олегу Виннику чоловік присвятив дуже незвичну скульптуру. Мабуть, у ній втілено всі фантазії українських вовчиць, що обожнюють співака.

Співака він уявив також у якості бога, проте, серцеїд не відноситься до стандартної міфології. Скульптор сам написав, що Олег Винник – це покровитель вовчиць та вина, бог граду та кавалер ордену Ніно.

Олег Винник у виконані Богдана Савлюка. Фото взято зі сторінки у фейсбуці “Теплі Іграшки”

Схожість у співака є: біляве волосся, статна фігура та блакитні очі.

Сам же автор скульптур зазначає, що для своєї колекції обрав титанів української естради та зауважує, що навмисно вигадав сміливі образу своїм героям. Богдан каже, що його ляльки розраховані на дорослих шанувальників творчості артистів.

Автор не приховує, що його ляльки – не для дитячих ігор.

Окрім підкорювача всіх жіночих сердець, Богдан також працює над створенням ліпленого образу Михайла Поплавського, Павла Зіброва та інших знаменитостей.

Цікаво, що думає сам Михайло Поплавський про це творіння?
Павло Зібров у звичному образі.

 

Схожі статті