Померла відома радянська акторка Катерина Градова: зірка “Сімнадцяти миттєвостей весни” та дружина Миронова

Померла відома радянська акторка Катерина Градова: зірка "Сімналцяти миттєвостей весни" та дружина Миронова

Померла актриса Катерина Градова. Про смерть відомої радянської артистки повідомив Андрій Малахов на своїй сторінці в “Twitter”, а також директор Гільдії акторів Союзу кінематографістів Валерія Гущина. Причини і обставини її смерті поки невідомі. Актрисі було 74 роки.

Коротка біографія

Градова народилася 6 жовтня 1946 року в Москві. Вона поступила в школу-студію МХАТ, а вже на четвертому курсі зіграла головну роль у виставі “Таланти і шанувальники”, поставленому в Московському академічному театрі імені Маяковського.

Молода зірка кінематографу Катерина Градова та вона в останні роки свого життя.

Актриса отримала глядацьке визнання після виходу на екрани фільму “Сімнадцять миттєвостей весни”. У цій картині Градова зіграла роль радистки Кет. За всю свою кар’єру артистка встигла зіграти в 20 театральних постановках, восьми телеспектаклях і чотирьох фільмах.

У 1982 році Градова отримала Орден Дружби народів за заслуги у виробництві радянських телевізійних фільмів і за активну участь у створенні “Сімнадцяти миттєвостей весни”. Роком пізніше вона отримала почесне звання “Заслужений артист РРФСР”.

Андрій Миронов та його єдина донька

Андрій Миронов, чоловік Катерини, пішов з життя на злеті, в розквіті сил, без малого 30 років тому. І всі ці роки про нього згадують в основному в піднесеній тональності. Відомі і маловідомі люди не раз відзначилися за його рахунок. І тільки одна жінка всі ці роки зберігала мовчання – його перша дружина Катерина Градова, мати його єдиної доньки Маші.

Схожі статті