Ірина Білик поцупила звання Примадонни в Алли Пугачової: за які заслуги так помпезно представили нашу зірку

Ірина Білик стала справжнім корифеєм української сучасної музики, проте чи можна вже називати її Примадонною?

Ірина Білик – популярна українська співачка. Її творчий шлях розпочався на зорі незалежності України. Вона стала справжнім експериментатором у світі музики та змогла дати слухачу те, що йому дійсно було цікаво та довподоби.

Ірина Білик
Ірина Білик на початку сольної кар’єри та у наші дні. Фото взято на просторах мережі. 

Її кліпи стали справжньою революцією: ритмічні пісні у стилі рок доповнював видовищний відеоряд з ноткою психоделіки. На фоні монументальних пострадянських дів, творчість Ірини дійсно виглядала дуже свіжо.

Тепер вона бачить свій розвиток на шляху романтичної співачки з ніжними піснями. Її образ надихає творчих друзів на створення арт-об’єктів з її участю. Так, фотограф Ростислав Ріпка на своїй виставці показав роботу, портрет співачки. Там вона була в образі легендарної німкені Марлен Дітріх.

На вечірці, присвяченій виставці, ведучий анонсував вихід Ірини Білик на сцену словами:

“Примадонна української естради, народна артистка України…”

Публіка захопливо зааплодувала нашій співачці.

Звідки пішла традиція давати артистам звання Примадонни?

Якщо ми дізнаємося, що означає це слово насправді, то стане зрозуміло, що так називають солісток опери та оперети. Традиція пішла з Італії. Дослівно це означає “перша дама”.

Такий народний титул закріпився за Аллою Борисівною і зовсім не тільки через її шалену популярність, а завдяки образу який вона грала і пісні “Примадонна”.

Алла Пугачова
Алла Пугачова. Фото взято на просторах мережі.

Ірина Білик не пов’язувала свою творчість з оперними образами, проте це звання їй теж може підходити. Все ж таки її внесок в українську музику був вагомим для розвитку цієї сфери в Україні.

Схожі статті