Оля Полякова, Світлана Лобода та Ані Лорак: вся правда про відомих плагіатниць українського шоу-бізнесу

Творчість багатогранна. Ніколи не знаєш, коли ідею прихильники можуть розцінити, як поцуплену.

Авторське право і плагіат – дуже дивна річ. В Україні існує законодавство, яке регулює інтелектуальну власність. Втім, довести, що ідею можна вважати запозиченою – дуже важко. Більше того, саме мистецтво налічує безліч явищ, що дають можливість використання неоригінальної ідеї.

Наприклад, симулякр: фактично – це неповноцінна копія. Або оммаж. Таке явище допускає використання чужої ідеї, але в рамках виявлення жесту поваги до її автора.

Ми розглянули творчість 3-х українських поп-дів, яких звинуватили у плагіаті та спробували розібратися: справедливо це чи ні.

Оля Полякова

У 2020 році під час онлайн шоу “Правда або дія” Оля зізналася, що їй так сподобалася пісня Макса Барських “Тумани”, що деякі звучання мелодії вона вирішила запозичити собі у трек “Королева ночі”.

Втім, артист оригінального треку на Олю не ображається. Спробуйте порівняти і ви:

Ані Лорак

У 2011 році вийшов хіт Ані Лорак “Сонце”. Співачка одразу отримала тонну критики, адже у мережі знайшли підозріло схожу пісню у грецької артистки Ейріни Меркюрі. Незабаром відшукався навіть автор твору. Його звати Дімітріс Контопулос. Плітки про неоригінальну творчість поп-діви настільки набрали обертів, що вступитися за артистку довелося навіть її пресслужбі.

Офіційно команда заявила, що мелодія є оригінальною, українською, а Ані Лорак є єдиною правовласницею. Що ж, посудіть самі:

Світлана Лобода

Цій співачці дуже важко дорікнути за те, що вона поцупила чиюсь пісню. Світлана вже давно створила свій унікальний стиль, який нікому ще не вдалося відтворити. Проте, знайшли критики плагіат у її…зовнішньому образі.

За жовте волосся та капелюх її порівняли з Леді Гагою та звинуватили в тому, що вона скопіювала образ американської зірки.

Леді Гага
Світлана Лобода

Схожі статті