Останній день народження Андрія Кузьменка

Минуло 5 років від дати трагічної загибелі Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін». Світлана Бабійчук пригадала як відзначали останній день ародження її покійного чоловіка.

17 серпня відомому музикантові і лідеру гурту «Скрябін» Андрієві Кузьменку виповеилося б 52 роки. З нагоди цієї дати вдова Андрія поділилася з ведучою «Світського життя» Катериною Осадчою подробицями святкування останнього дня народження її чоловіка і батька доньки Марії-Барбари.

До речі, у день народження батька донька Кузьми разом з чоловіком відкрили власний ресторан під назвою Lviv croissants. На стіні ресторану написані рядки з композицій зіркового батька дівчини «Місця щасливих людей» і «Там, де сонце на стінах». Таким чином вона здійснила давню мрію співака. Проте, на відміну від батька дівчина не збирається кидати медицину, а ресторан, за її словами «це сімейний бізнес, яким керують мама і чоловік». Вона ж лише допомагає.

Марія-Барбара з батьком і чоловіком
Марія-Барбара з батьком і чоловіком

Світлана Бабійчук розповіла, що того дня вони відзначали вдома великою компанією. Андрій був дуже товариською людиною і у них вдома часто бували гості.

За спогадами дружини, напередодні вони з Андрієм поїхали у подорож до Грузії, сподіваючись, що кухня країни справить на них сильне враження. Але цього не сталося, тож страви грузинської кухні подружжя готувало саме. У той вечір, який плавно перейшов у ніч, а потім і у ранок, у них вдома було дуже багато гостей. І постійно хтось приходив. Як згадує Світлана, дивно ще що сусіди не скаржилися, адже всю ніч грала музика, улюблені хіти гурту і музика 90-х.

За словами дружини Світлани Бабійчук це був особливий день народження, адже Кузьма відзначав його вдома. Зазвичай він святкував дні народження на сцені просто під час концертів або вже після них.

Також відомо, що з нагоди 52-го дня народження президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв Андрієві Кузьменку завння Героя України.

Стало відомо, що у день народження Андрія Кузьменка у Львові розпочалися зйомки фільму за першою книгою Кузьми «Я, Побєда і Берлін». За словами дружини це книга про особливу романтику 90-х років.

Нагадаємо, що Кузьма Скрябін загинув 2 лютого 2015 року внаслідок ДТП, коли повертався з концерту у Кривому Розі з нагоди 25-ї річниці гурту «Скрябін».

Схожі статті