Велике кохання Софії Ротару та Анатолія Євдокименка: ніжні почуття, в яких ніхто не смів сумніватися

Пройшло 20 років з моменту смерті Анатолія, однак Софія Ротару вірно йому досі.

Розповідь про те, що Анатолій Євдокименко закохався в Софію Ротару по фотографії на обкладинці журналу, зовсім не жарт, а чиста правда.

Знайомство

У 1965 році Софія, будучи 17-річною талановитою співачкою з Буковини, виграла український огляд художньої самодіяльності. Як вона не раз зізнавалася потім в інтерв’ю, майже два роки водила Анатолія за ніс. Але він був такий уважний, турботливий і наполегливий, що Софії Ротару не залишалося нічого, крім як погодитися вийти за нього. Та вона й сама давно вже в нього закохалася!

Подружжя

Архівне фото.

22 вересня 1968 року відбулася весілля Софії і Анатолія. У той час він проходив практику на заводі в Новосибірську, тому медовий місяць вони провели в гуртожитку цього самого заводу. Потім молодята повернулися до Чернівців і деякий час жили разом з батьками Євдокименко. Але ні обмежені умови, ні необхідність багато працювати, щоб досягти успіху, їх не зупиняли.

Через два роки Ротару народила сина Руслана. Вагітність тривала одинадцять місяців! Але лише тому, що Софія так мріяла про дитину, що в якийсь момент сказала чоловікові, що все вийшло. Цю хитрість він їй, звичайно, пробачив.

Червона рута

Архівне фото подружжя.

1971 рік став поворотним у долі обох: Анатолій Євдокименко нарешті створив власний ансамбль “Червона рута”, який повинен був супроводжувати Софії Ротару на концертах. В її репертуар тоді входили здебільшого українські та молдавські пісні, і саме з цього року почалася її професійна діяльність на великій сцені. Йшли роки, з’явилися нові хіти. Ротару постійно гастролювала, чоловік її супроводжував, син одружився, з’явився онук Толік. Все йшло своєю чергою, і здавалося, що попереду ще багато щасливих років.

Але для кохання навіть смерть не перепона

Але в 1997 році після тривалої хвороби померла мати Софії, а рік потому у Анатолія стався інсульт. Він був частково паралізований і повільно відновлювався, тому про спільні поїздки більше і мови не йшло. Софія мчала до нього з гастролей, не затримуючись ніде, багато працювала, щоб забезпечити чоловікові кращу реабілітацію та догляд. У 2001 році народилася внучка, теж Софія. У серпні 2002 року стався другий інсульт, і начебто в цей раз Анатолій відновлювався швидше, всі раділи, але 22 жовтня чоловіка наздогнав третій інсульт, і Софія, скасувавши всі справи, найближчим літаком вилетіла, встигнувши востаннє поглянути в очі коханню всього свого життя. 23 жовтня 2002 року Анатолій Євдокименко помер.

Схожі статті