Трагедія зірки радянського кіно Андрія Миронова: поки глядачі сміялися з його жартів, він страждав від болю

Андрій Миронов був улюбленцем мільйонів, але проживав свій біль в самотності.

Андрій Миронов пішов життя нам зльоті своєї акторської кар’єри — в 46 років. Причиною смерті став крововилив у мозок. Справа в тому, що в знаменитості була вроджена аневризма мозку.

Таємна хвороба

Вважається, що досить довгий час радянський актор навіть не підозрював про свій діагноз. Однак, за даними документального фільму від “Першого каналу” “Андрій Миронов. Ковзати  по краю” йому повідомили про хворобу задовго до його відходу.

Андрій Миронов

Так, в 1978-му році, за 9 років до своєї смерті, актор втратив свідомість на сцені, після чого декілька днів пролежав на лікарняному ліжку. Тоді лікарі поставили йому не менш втішний діагноз — менінгіт. Однак, коли родина Миронова зв’язалася з нейрохірургом Едуардом Кенделем і описали стан зірки, той одразу зрозумів, що це був крововилив, який став результатом аневризми.

Самотність в натовпі

Не дивлячись на те, що йому була показана операція, він на неї так і не ліг. Друга дружина Андрія – Лариса Голубкіна не прийняла до уваги головні болі актора, хоча й намагалася стати йому зразковою дружиною. Жінка так і не зрозуміла, що втрачає чоловіка на очах.

Андрій Миронов

Однак, це було не єдиною хворобою талановитого артиста. Рік за роком чоловік страждав від фурункульозу, який став причиною жахливих болей. Актор міг стояти на сцені та помирати думками через фізичні страждання. Тим не менш, єдине, що його тоді хвилювало — це бути хорошим актором. Навіть з болями. Партнерка по фільму Тетяна Догілєва навіть якось згадала, що в радянського красеня усі сорочки були у крові.

Схожі статті