Гордон різко висловився про українських артистів, які гастролюють по Росії: “Я їх зневажаю. Бог їм суддя”

Відомий і авторитетний журналіст Дмитро Гордон різко висловив свою думку щодо українських артистів, які виступають в Росії після подій 2014 року.

Дмитро Гордон зняв понад тисячу інтерв’ю зі знаменитостями, виступив в неймовірній кількості телешоу і навіть записав понад сотні пісень. На цей раз герой нашої сьогоднішньої статті став гостем програми “Час Голованова” на телеканалі “Україна 24”, де висловився про деяких зірок вітчизняної естради, які будують кар’єру в Росії.

Стримувати емоцій Дмитро не став і сказав, що зневажає цих людей:

“Я їх зневажаю, Бог їм суддя. Я вважаю, що це люди без Батьківщини. Я не закликаю їх карати, репресувати, робити їм погано. Ні в якому разі. Вони зробили свій вибір. Він абсолютно законний, це не є порушенням законодавства України. Просто я цих людей зневажаю і не соромлюся про це говорити”.

Дмитро Гордон в програмі Час Голованова
Дмитро Гордон в програмі Час Голованова

За словами Гордона, в Україні налічується чимало популярних виконавців, які перестали давати гастролі для росіян, але не втратили свій заробіток і продовжують жити на широку ногу.

Як приклад останніх він привів Суперблондинку Олю Полякову та Діму Монатика, а ось імен тих, кого перестав поважати з описаних вище причин називати не став. Втім, ні для кого не секрет, що одними з головних зірок сучасної російської естради можна назвати українських співачок Ані Лорак, Світлану Лободу, Віру Брежнєву, Анну Сєдокову і не тільки.

“Не можна свою країну зраджувати. Зраджуючи країні, зраджуєте матері. Зраджуючи матері, зраджуєте собі”, — вважає Дмитро.

Ані Лорак, Світлана Лобода, Віра Брежнєва, Анна Сєдокова
Ані Лорак, Світлана Лобода, Віра Брежнєва, Анна Сєдокова

На питання про те, чи не подвійні чи це стандарти — звинувачувати “зрадників” в зраді Батьківщині і розмовляти при цьому російською мовою, Гордон підмітив, що це абсолютно різні речі:

“Коли я говорю російською мовою, я говорю мовою, на якій я думаю, на якій я говорив з дитинства і продовжую говорити”, — висловився герой статті та акцентував увагу на тому, що російська мова — це надбання всього світу, і ніхто її не приватизував, включаючи президента РФ.

Схожі статті