Джамала розповіла про трагедію, яка сталася в її сім’ї та залишила слід у житті: “Навіть не дали поховати”

Співачка Джамала розповіла у деталях про страшні речі, які довелося пережити її родині.

У вівторок, 18 травня, Україна відзначає День пам’яті жертв депортації народів Криму.

День пам’яті жертв депортації народів Криму встановлено Верховною Радою України в 2015 році і з тих пір щорічно відзначається 18 травня. Він заснований в пам’ять про події 1944 року, коли 18 травня почалася операція з депортації кримських татар до Середньої Азії. За місяць з Криму було переселено до півмільйона татар. Майже кожен другий в найближчі роки після депортації загинув. Вони змогли повернутися в свої будинки лише через 45 років.

Трагедія Джамали та її родини

Серед тих, чиї родини пережили цю страшну трагедію, є і Джамала. Про це співачка розповіла на своїй сторінці в Інстаграм.

“18 травня 1944. Це дуже особиста історія. Це трагедія моєї сім’ї. Моя прабабуся часто згадувала той жахливий день. Вранці її з п’ятьма маленькими дітьми на руках посадили в товарні вагони і відправили на поїзді в Середню Азію. Тоді мій прадід був на війні. Їхали в жахливих умовах майже два тижні. Менша дочка, на жаль, померла в дорозі. Дівчинку навіть не дали поховати. Радянські солдати просто забрали її”, – написала Джамала.

Вона додала, що вже і сама є мамою і з кожним днем ​​все більше розуміє прабабусю, коли тримає на руках маленького Селіма і все більше розуміє свою родичку і усвідомлює весь жах того дня. За словами співачки, ця історія залишила глибокий слід у її житті і творчості.

На превеликий жаль, цей біль ніяк не втамувати та не залікувати. Колись Джамала змогла направити його у творче русло і вразити всю Європу тим горем, яке пережив її народ.

Схожі статті