|
21.05.2021 20:48

Маленький хлопчик з Одеси отримає укол за 2 мільйони доларів, який врятує його життя: збирали всією країною

Історія Дмитрика просто унікальна: малюк отримав при народженні страшний діагноз. Проте, доброта українців подарувала йому шанс на життя.

“Врятувати Діму”. Таку групу у фейсбуці створили батьки маленького Дмитра Свічинського. Малюку ледь виповнилося 3 місяці, коли виявилося, що у нього є спінальна м’язова атрофія.

Батьки навіть придумали зворушливе гасло: “Діма, ми встигнемо”. Часу було обмаль. Лікарі сказали, що є максимум 90 днів для того, щоб вирішити питання. Після цього не факт, що терапія може допомогти.

Дмитру зібрали необхідні кошти на лікування.

Що тільки не робили одесити: влаштовували благодійні ярмарки, публікували інформацію на своїх сторінках, долучали родичів, знайомих. Загальними зусиллями вдалося в рекордно короткі терміни. Замість заявлених 90 днів, зібрали суму за 80.

Батьки ошелешені – останній платіж був найбільшим, але меценат, який пожертвував кошти вирішив лишитися анонімним.

Молода сім’я Свічинських

Самі мешканці міста Одеси розповідали, що молоді батьки робили все можливе й неможливе для життя свого сина. Сам флешмоб “Діма, ми встигнемо” вже став феноменальним, адже у мережах за ним три місяці слідкувати тисячі мешканців. Під публікаціями люди лишали свої підтверджені платежі.

Суми були різними, хтось відправляв дуже символічні кошти, а хтось не шкодував кругленьких пожертв.

Загалом вирішальною була навіть найменша грошова допомога, адже у купі вийшло цілих 2,3 мільйони доларів!

Тепер маленький Дмитрик попрямує до США на довгоочікувану терапію. Батьки кажуть, що будуть займатися документами для перельоту.