Син Григорія Чапкіса назвав причину смерті свого батька, який був легендарним хореографом: це не хвороба

Син легендарного українського хореографа Григорія Миколайовича Чапкіса назвав причину смерті свого батька, підтвердивши сумну новину.

Вночі з 13 на 14 червня Україну сколихнула звістка про смерть Григорія Чапкіса на 92 році життя. Виявилося, що двобічна пневмонія, з якою танцюриста госпіталізували в грудні 2020-го, не пов’язана з його кончиною, як і інші захворювання. Саме так сказав син Григорія Миколайовича Грег:

“Помер, бо старенький. 92 роки людині, все почало відмовляти. Він тримався добре. Він старенький, це муки”, — наводить слова Грега ТСН.

Григорій та Грег Чапкіс
Григорій та Грег Чапкіс

Все сталося близько 22 години 13 червня. Родина Чапкіса все ще шокована та не може в це повірити, адже він був тією людиною, яка більше за всіх любила життя. Відомо, що в останні дні його підтримували дочка Лілія та молода дружина Міла.

Стосовно майбутнього похорону, то з його приводу рідні поки ще не визначилися, де, що і як саме відбуватиметься. Єдине — поховають Григорія Миколайовича в Україні.

Григорій Чапкіс
Григорій Чапкіс

Варто зазначити, що наприкінці 2020 року Чапкіс переніс запалення легень, після якого в нього почалися ускладнення і його повторно клали до лікарні декілька разів. Тоді хореограф скаржився, що йому важко дихати і ходити. Саме після цього Григорий зізнався, що дійсно почав боятися смерті:

“Я розумію, що залежу від Бога. Але я не хочу, щоб стало гірше. Закашляюсь — і перша думка: смерть іде”, — говорив Чапкіс в інтерв’ю виданню Гордон.

Григорій Чапкіс на паркеті Танців з зірками
Григорій Чапкіс на паркеті Танців з зірками

Танцювати Григорій почав ще в дитинстві, а вже у 20 він працював хореографом в театрі імені Івана Франко. З 1955-го артист виступав у складі Державного ансамбля танцю України, а вже пізніше він відкрив власну школу танців та став суддею танцювального проекту “Танці з зірками”, завдяки якому сучасні українці і дізналися про Чапкіса.

Схожі статті