Алла Мазур після перемоги над раком знову заговорила про хворобу: “Страх накриває з головою”

Відома українська телеведуча Алла Мазур після власної боротьби з онкологією знову повернулася до теми хвороби.

Зірка “плюсів” Алла Мазур не приховувала від прихильників своїх проблем зі здоров’ям. Героїня нашої сьогоднішньої статті навпаки вирішила розкрити всю правду, аби люди знали, як воно буває і що в таких випадках робити.

На щастя, діагноз журналістці поставили на ранній стадії, коли рак навіть не давав про себе знати. Завдяки цьому, менше, ніж через рік після виявлення захворювання лікарі надали Аллі добрі прогнози. Зараз вона живе своїм звичним життям за винятком регулярних обстежень та підтримки усіх онкохворих.

Алла Мазур
Алла Мазур

На власній сторінці в Інстаграм Мазур підняла важливу тему того, як допомогти людині, яка хворіє, а також тим, хто поряд, адже онкологія й досі залишається достатньо закритою темою в Україні:

“Ось так ти хочеш закутатися і відгородитися, коли тобі кажуть про це. Так, принаймні, було у мене. Коли питають: ” А що ви відчули, коли вперше почули діагноз “онко”? було страшно?” – мені навіть якось незручно відповідати “ні”. Але це правда”, – пише ведуча.

Алла Мазур
Алла Мазур

Як пояснює телезірка, особливість її психіки – відкладена реакція. Тобто у будь-якій критичній ситуації вона спочатку складає покроковий план. Саме це рятує її від паніки, яка потім все одно може наздогнати. Втім, навіть Алла дозволяє собі часом занурюватись в хвилю песимізму, оскільки завжди бути незламною неможливо. Також їй допомогла шалена підтримка друзів та рідних. З цим їй справді пощастило, як і з тим, що діагноз був раннім:

“Пощастило, що все з’ясувалось без болю. Бо виявили вчасно. Але так – у випадку моєму. А буває ж зовсім інакше… І болить так, що відігнати думки про хворобу вже неможливо. І страх накриває з головою”.

Аби відповісти на питання, як не здаватися, як знайти сили та як бути поруч з онкохворою людиною, Мазур запросила підписників на тематичний вебінар. Коментатори подякували Аллі за те, що продовжує говорити на такі важливі теми, а також побажали їй бути здоровою і щасливою.

Схожі статті