21 рік без Георгія Гонгадзе: як склалася доля єдиних доньок загиблого журналіста, які втікли закордон

У 2000 році, після робочого дня Георгій Гонгадзе не повернувся додому. Справа загиблого журналіста не лишає нікого байдужим і досі.

Георгій Гонгадзе – найвідоміший український журналіст. Він займався розслідуваннями та спеціалізувався на політичній тематиці. Не соромився критикувати владу. Він був засновником та першим редактором “Української правди”. Та за свою діяльність поплатився життям. У 2000 році Георгій повідомляв, що помітив, як за ним ведеться стеження.

Георгій Гонгадзе

Журналіст звертався у прокуратуру з заявою про виражене стеження, але отримав формального листа.

Родина Георгія Гонгадзе

За своє коротке (чоловік прожив лише 31 рік), але яскраве життя Георгій був двічі одружений. Його друга обраниця Мирослава стала не просто дружиною, а й вірним другом та правдошукачем. У 1997 році жінка подарувала коханому двох донечок-близнят. Дівчаток назвали Нонна і Соломія. Цікаво, що у них є ще й грузинська версія імені: Нані і Саломе.

Родина Гонгадзе

У 2001 році Мирослава разом з дітьми емігрує до Штатів. Жінка не часто ділилася світлинами своїх доньок, але на їх 2й ювілей зробила зворушливу публікацію з привітанням.

Цього дня , 20 років тому я стала мамою. З Днем народження мої кохані . Ви найкращі доньки, помічниці, вчителі і просто достойні люди. Це привілея бути вашою мамою. Люблю вас понад усе .

Опубликовано Myroslava Gongadze Четверг, 19 октября 2017 г.

Соломія поїхала отримувати освіту до Лондона. Вивчає міські проблеми, а ще захоплюється публіцистикою. У 2018 році її визнали найкращою студенткою.

Сестри Гонгадзе

Нонна також отримала вищу освіту закордоном. Цікаво, що дівчата буквально змалечку зростали у чужій культурній сфері, але попри вплив заокеанської культури, все одно шанують українські традиції, носять вишиванки та плекають українську.

 

 

Схожі статті