Свято 22 липня 2021 року: церква згадує священномученика Панкратія – що просити у святого, яку молитву читати

Святий Панкратій був сучасником Христа і завзято проповідував віру Сина Господьнього.

Святому Панкратію пощастило народитися у час, коли по землі ходив Син Господень. Світ хлопчик побачив в Антіохії. Батьки, коли дізналися, що Бог послав свою дитину до людей, вирішили поїхати до Єрусалиму, особисто привітати Ісуса Христа.

Святий Панкратій

Що сам Панкратій, що його родичі були напрочуд вражені дивами, які творив Ісус. А коли хлопець почув Божественне вчення, він ні на хвилину не став вагатися та вирішив стати християнином. Згодом Панкратій дуже зблизився у своєму духовному розвитку з апостолом Петром.

У дорослому віці чоловік став єпископом. За дуже короткий термін він спорудив храм та став навертати людей у християнську віру. Дуже багато тодішніх язичників завдяки Панкратію отримали прозріння та увірували в Ісуса Христа. Та знайшлися поганці, які не стали терпіти просвітництва святого. Схопили послідовника Сина Господнього та забили його камінням.

Про що можна просити святого Панкратія?

До мученика не можна звертатися з матеріальними проханнями: він відвернеться від вас, якщо будете спонукати його посприяти у заробітках коштів або у сприятливій торгівлі. Звертатися до Панкратія потрібно задля спасіння душі.

Святий чує всі молитви і першим їх 22 липня доносить до Христа. Головне щиро читати тропар Панкратія та не таїти поганих думок. Можна у цей день сповідатися.

И нра́вом прича́стник,/ и престо́лом наме́стник апо́столом быв,/ дея́ния обре́л еси́, Богодохнове́нне,/ в виде́ния восхо́д,/ сего́ ра́ди сло́во и́стины исправля́я,/ и ве́ры ра́ди пострада́л еси́ да́же до кро́ве,/ священному́чениче Панкра́тие./ Моли́ Христа́ Бо́га// спасти́ся душа́м на́шим.

Схожі статті