Стало відомо, який гонорар отримає Джамала за виступ на Кримській платформі: сотні тисяч гривень

Відома співачка Джамала стала гостею Кримської платформи напередодні Дня незалежності України, на якій вона отримала вельми непоганий гонорар.

24 серпня пройдуть масштабні святкування Дня незалежності на честь 30-річного ювілею України. Окрім концерту на НСК “Олімпійський” за участю багатьох вітчизняних артистів, були заплановані й офіційні дипломатичні заходи.

Так, 23 серпня Джамала відкрила саміт Кримської платформи піснею “1944”. На її написання артистку надихнула розповідь рідної бабусі, і саме з цим хітом вона перемогла на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” у 2016 році.

Джамала відкрила саміт Кримська платформа своїм виступом
Джамала відкрила саміт Кримська платформа своїм виступом

Що таке Кримська платформа

Це нова дипломатична ініціатива України, створена для підвищення ефективності міжнародного реагування на повернення Криму. Участь в саміті беруть понад 40 країн і організацій.

Джамала є співачкою кримськотатарського походження, тому саме з її виступу почалася зустріч представників різних країн. Своїм співом виконавиця торкнула до глибини душі всіх присутніх, а чоловік Бекір Сулейманов прийшов підтримати зірку.

Джамала на саміті разом з чоловіком Бекіром Сулеймановим (перший справа)
Джамала на саміті разом з чоловіком Бекіром Сулеймановим (перший справа)

Гонорар Джамали

Саміт героїня статті відкривала не безкоштовно. За даними системи державних закупівель ProZorro, Державна театрально-видовищна агенція заплатила Джамалі 337 тисяч гривень.

Крім того, вів захід відомий український шоумен і телеведучий Тимур Мірошниченко, який раніше працював на каналі “Україна”, а з недавніх пір він приєднався до колективу 1+1. Як і Джамала, Тимур працював на саміті не за “спасибі”. Йому заплатили значно менше, ніж співачці – 61 тисячу гривень.

Тимур Мірошниченко
Тимур Мірошниченко

Схожі статті