Онкохвороба Алли Мазур зачепила ще одну ведучу ТСН: Марічка Падалко поділилася новинами з кабінету лікаря

Відома українська телеведуча Алла Мазур зіштовхнулася з онкохворобою, яку змогла успішно побороти і дати надію усім іншим, що це можливо. Та не лише її зачепив рак. Цього разу на зв'язок з шанувальниками вийшла Марічка Падалко – журналістка теж не стала приховувати від публіки новин про здоров'я.

Марічка Падалко активно спілкується з прихильниками у соцмережах, де ділиться досягненнями себе і своєї родини, показує моменти зі зйомок, а також розповідає особисті новини. Цього разу на власній сторінці в Інстаграм Падалко опублікувала фото з лікарні, куди пішла на мамографію – обстеження грудей для профілактики та виявлення раку молочної залози:

“Сходити на мамографію – це не так захопливо, як на концерт чи в перукарню. Але це важливо! І може бути безкоштовно. Якщо вам здається, що ви часто бачите мене біля цього апарата, то це лише здається – так швидко летить час. Роблю щороку. І сплю спокійно. Попередні роки під такими дописами підписники часто скаржилися на вартість цієї процедуру – в середньому 800-1000 гривень. Насправді багато дорогих апаратів, куплених коштом ЄС, стоять без роботи, зокрема, у Львівській області, бо жінки не поспішають перевіритися, або просто не знають про таку можливість”, – пише Марічка.

Марічка Падалко зробила мамографію
Марічка Падалко зробила мамографію

Про це їй розповів одеський лікар, який вже понад 10 років працює в Німеччині та успішно втілює програму зі скрінінгу жінок для запобігання раку грудей – найпоширенішої жіночої онкології.

Серед знайомих Падалко є ті, хто мав такий діагноз. Зокрема, Алла Мазур, котрій вдалося вивити захворюванні на ранніх стадіях та вчасно розпочати лікування. Зараз телеведуча знаходиться в стадії ремісії. Простіше кажучи, недуга відступила.

Марічка Падалко після онкохвороби Алли Мазур регулярно обстежується
Марічка Падалко після онкохвороби Алли Мазур регулярно обстежується на рак

Попри те, що Марічка достатньо обізнана щодо цієї хвороби, один факт став ошелешуючим і для неї, тож вона вирішила поділитися ним з фоловерами:

“Серед важливих факторів, які можуть спричинити хворобу, – спадковість, тривале вживання протизаплідних гормональних засобів, відсутність вагітностей (це для мене відкриття…), пізня менопауза, тривалий прийом ГЗТ”.

Марічка Падалко
Марічка Падалко нагадала про важливість регулярних медоглядів

Також Падалко зауважила, що безкоштовний огляд пройти можливо, але щоб його отримати, треба бути наполегливими. Крім того, вона закликала шанувальниць писати їй з конкретними випадками відмови у безкоштовній мамографії для того, щоб допомогти покращити цю ситуацію по країні.

Схожі статті