Церковне свято 9 грудня: що можна і не можна робити день святого Георгія Переможця – традиції, прикмети

9 грудня - не суворе свято у церковному календарі, але саме цей день принесе вам багато задоволень та радості. Наповніть його позитивом і не забудьте обов'язково помолитися, аби Всевишній про вас пам'ятав та оберігав. Чудесні рядки звернення до Бога збережіть собі у скарбничку.

Історія цього свята бере свій початок ще у Візантії. Георгій переможець народився у Каппадокії. Виховувався у християнській родині та з молоком матері увібрав у себе всі чесноти Ісусового вчення. Втім, злі язичники бачили у ньому загрозу та закатували молодого вірянина до смерті. Та Бог дарував йому вічне життя. Одне з найбільших див, що сталося після кончини Георгія – стала перемога над змієм, що спустошував землі.

Церковне свято 9 грудня

Цікаво, що на Русі 9 грудня завжди особливо шанувалося, адже кріпакам дозволялося саме сьогодні перейти до іншого пана. Пращури намагалися вранці законопатити вікна та льохи, щоб мороз не проникав до хати. У цей день заведено молитися про добробут родини, а ще просити здоров’я для сильної половини сімейства. Предки вірили, як дружина звернеться до Всевишнього, стільки й міці буде у коханого чоловіка.

Молитися можна сьогодні також і за батьків. Звертайтеся до Господа такими словами:

Дорогий Господи Ісусе, я розумію, що через свої гріхи я відділений від Бога. Хоча я дуже стараюся, жодні зусилля чи пожертва з мого боку не подолають це провалля. Але я розумію, що твоя смерть була жертвою, щоб змити всі мої гріхи. Я вірю, що ти  воскрес із мертвих після своєї жертви, тому я знаю, що твоя жертва була достатньою. Я дуже прошу тебе очистити мене від моїх гріхів і дозволити возз’єднатися з Богом, щоб я отримав вічне життя. Я не хочу прожити життя в полоні гріха і прошу тебе звільнити мене від гріха. Дякую тобі, Господи Ісусе, за все зроблене для мене. Прошу тебе й надалі направляти мене, щоб я слідував за тобою як за Господом своїм. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.