Як виглядав батько Ольги і Наталії Сумських, які виросли за лаштунками: “Був артистом унікальних здібностей”

Знамениті сестри Сумські виросли в надзвичайно творчій родині, що зумовило їхнє майбутнє. Мама акторок Ганна Іванівна восени відсвяткувала 88-річчя, а їхнього батька вже немає серед живих. Як він виглядав?

Батька Ольги і Наталії Сумських звали В’ячеславом Ігнатовичем. Він народився 1934 року в селі Верблюжка Кіровоградської області. У 1956-му закінчив Київський театральний інститут, після чого розпочав свою професійну кар’єру. З 1957-го по 1990-й грав у Львівському, Запорізькому та Полтавському драмтеатрах. Наступні три роки був актором київського театру “Будьмо!”, а з 1993-го приєднався до колективу Національного театру імені Івана Франка.

Зі своєю єдиною дружиною Ганною Опанасенко-Сумською В’ячеслав прожив 51 рік разом, допоки його життя не обірвалося 12 вересня 2007-го, через 6 днів після 73-річчя. За спогадами друга і колеги Сумського Михайла Крамара, в останній час той був дуже важким – хворів на рак. Він мав погану звичку палити, на додачу до чого любив випити:

“Цей недолік властивий усім творчим людям. Був артистом унікальних здібностей, але його творчий потенціал так і не використали – не давали ролей, яких він хотів. Це батька й гнобило. Як ми тата не вмовляли, він так і не вибрався з залежності. Півроку тому ми його витягнули з лікарні, але він знову зірвався”, – розповідала Ольга в інтерв’ю після прощання з батьком.

Як виглядають батьки сестер Сумських
Як виглядають батьки сестер Сумських

Наталія Сумська зізнавалася – на початку творчого шляху приховувала, що її батько – сам В’ячеслав Сумський, намагаючись вибитися в люди власним талантом. Але тато все одно дуже радів, що доньки пішли його стопами:

“Я навіть не знала, що мені присвоїли знання заслуженої артистки. Тато перший приніс цю газетку, йшов і плакав”, – згадувала Наталія.

Відомо, що зараз стосунки сестер переживають не найкращі часи – акторки не сходяться в багатьох питаннях, але за старенькою матір’ю все одно турбуються вдвох.

Схожі статті