Найкращі українські серіали усіх часів: що подивитися восени 2020

Осінь – пора довгих і холодних вечорів, коли так приємно лишитися вдома у компанії хорошої книги, фільму чи серіалу.

Сьогодні ми пропонуємо підбірку найкращих вітчизняних серіалів для осінніх вечорів.

Першим у списку буде не комедія, але вартий до перегляду серіал “Перші ластівки”. Поки відзнято лише 1 сезон, який налічує 8 серій. В планах у групи зняти 2-й сезон,який розкриє всі таємниці.

Історія серіалу розгортається навколо випускників звичайної школи міста Києва. У класі від самого початку року почали відбуватися дивні речі. Рік починається з того, що одна з учениць кидається з даху багатоповерхівки. Слідом за нею помирає або травмується ще кілька однокласників.

За всім цим стоїть одна людина, яка називає себе “Друг”. Наприкінці виявляється, що це брат однієї з учениць. Але підштовхує до самогубств школярів навіть не він. За ним стоїть ще одна людина, яка дає вказівки.

Але основне, чим чіпляє серіал, піднятими проблемами у відносинах між однолітками, батьками і дітьми і між самими дорослими. Серіал відкриває багато питань, які важливо обдумати і знайти відповідь.

Актори серіалу "Перші ластівки"
Актори серіалу “Перші ластівки”

Комедійний сітком “Коли ми вдома”. Серіал давно завершений, але дивитися його можна вічно. У центрі сюжету – історії мешканців багатоквартирного будинку у спальному районі Києва. Це люди різні за віком, професією та інтересами, але в кожній родині можна легко впізнати себе, свою родину, сусідів в знайомих. Серіал настільки життєвий, що складається враження, що герої живуть поруч.

"Коли ми вдома"
“Коли ми вдома”

Серіал “Роксолана” розповідає історію української дівчини Насті Лісовської, яка потрапила у Туреччину. Там дівчина вразила султана і весь двір мудрістю  і освіченістю. Згодом Настя стала першою жінкою-правителем Османської імперії.

Український серіал виходив у період з 1997 по 2003 рік. Вона складається з трьох частин, кожна з яких є окремим сезоном. Кількість сезонів відповідає кількості частин книги українського письменника Осипа Назарука “Роксоляна”. Головну роль зіграла відома акторка Ольга Сумська. Саме з нею асоціюється цей кіноперсонаж.

Ольга Сумська у ролі Роксолани
Ольга Сумська у ролі Роксолани

“Спіймати Кайдаша” – український серіал-екранізація відомого твору Івана Нечуя-Левицького “Кайдашева сім’я”. Події серіалу перенесено на реалії сучасного суспільства. Історія повторює сюжет книги, але від того не менш цікава і піднімає настрій не гірше оригіналу.

Головні герої серіалу "Спіймати Кайдаша"
Головні герої серіалу “Спіймати Кайдаша”

 

Що ж, деякі серіали показують не надто щасливе життя і прості відносини, проте більшість намагається показати, що в житті все не настільки погано і треба вміти або посміятися, або знайти вихід з ситуації.

Схожі статті