Хіти Дорофєєвої, Макса Барських, Потапа і Насті Каменських зникли з російської музичної платформи: хто їх прибрав

Українські артисти користувалися небаченою популярністю у сусідній країні. Втім, коли рф відверто напала на наші землі, знаменитості не приховували ненависті до ворога.

Культурна дискусія в Україні стосовно місії артиста у конфліктній ситуації не вщухала з 2014 року. Митці поділилися умовно на 2 табори: ті, що принципово вирішили ділитися творчістю лише з нашим народом та бойкотувати ринок рф. Втім, 24 лютого 2022 року поставило крапку у всій цій історії.

Навіть політично нейтральні знаменитості, такі, як Макс Барських, наприклад, засудили дії агресора та відкрито заговорили про розірвання стосунків навіть з фан-спільнотою.

Втім, сьогодні стало відомо, що з популярного майданчика “Яндекс. Музика”, де спостерігається найбільша кількість завантажень треків, зникли записи Наді Дорофєєвої, дуета Потапа і Насті Каменських, Макса Барських. При цьому, альбоми Віри Брежнєвої та Світлани Лободи, які також висловлювалися у підтримку України – лишилися.

Хіти Дорофєєвої, Макса Барських, Потапа і Насті Каменських зникли з російської музичної платформи

Присутність на даній платформі дає артистам не лише популярність та спосіб поділитися творчістю, а й монетизацію своєї музики.

У мережі існує дві теорії того, що могло статися з треками. Перша версія стосується антивоєнної позиції співаків та їхнього різкого засудження політики путіна. Можливо російська платформа сама проявила ініціативу та видалила записи знаменитостей. Популярною є також версія з тим, що самі правовласники могли прибрати пісні звідти.

До речі, Макс Барських сам казав раніше, що більше не хоче, аби в рф слухали його творчість. Він навіть не повернув тамтешнім шанувальникам гроші за квитки, куплені ні скасовані концерти.

Схожі статті