Олексій Дурнєв розповів, чого хочуть окупанти від його рідного міста: жителі Маріуполя стали предметом шантажу

Відомий український журналіст та шоумен Олексій Дурнєв поділився з глядачами думкою про те, що росіяни хочуть від Маріуполя і чому вчепилися в місто.

Сценарій відомого українського блогера Андрія Бєднякова абсолютно точно повторюється і з Олексієм Дурнєвим: у журналіста також є рідні в Маріуполі, який зараз є окупованим.

Сам Дурнєв також є уродженцем цього міста, і дуже страждає через те, що воно перетворилося у руїни. В інтерв’ю Славі Дьоміну Олексій зізнався, що втратив зв’язок з родичами, і не знає, чи живі вони взагалі. Як відомо, в Маріуполі зараз гуманітарна катастрофа, а окупанти не дають українцям евакуюватися. Ті, кому таки вдалося вирватися з блокади розповідають одну і ту саму історію: нібито російські бійці розстрілюють цивільні автівки, не даючи їм проїхати.

Олексій Дурнєв розповів, чого хочуть окупанти від його рідного міста

В Олексія є власне бачення ситуації. Він вважає, що утримання мирного населення в межах Маріуполя не є простим актом жорстокості, а продуманою психологічною маніпуляцією. Мовляв, якщо Україна не здасться, з нею станеться те ж саме.

“Це шантаж. Спроба показати, що може бути, якщо ми не здамося, що буде з людьми і містами. Вести військові дії в умовах такого великого міста – це ціла справа, тому що там річка, укріплення, заводи”, – сказав Дурнєв.

Власне, журналіст не добирає тактичних формулювань і відкрито заявляє, що ситуація в Маріуполі — це шантаж. Варто відмітити, що мережею вже активно ширяться знімки автівок, які використовувалися цивільними у спробах покинути місто. Усі вони розстріляні. Очевидців того, що відбувається в місті все більше, а це означає, що правду приховати вже не вдасться.

Схожі статті