|
20.03.2022 15:19

92-річна поетеса Ліна Костенко влучно поставила путіна на місце одним віршем: “Звір огидної породи”

Поетеса, якою пишається вся країна, Ліна Костенко вже відсвяткувала своє 92-річчя. Як завжди її вірші актуальні та влучають кожним словом у серце.

Творчість Ліни Костенко вже давно вважають безцінним надбанням української культури. Поетеса, яка з молодих років бачила і брала участь у становленні нашої незалежності, не могла лишитися осторонь сучасних подій боротьби за неї.

92-річна поетеса Ліна Костенко влучно поставила путіна на місце одним віршем

Кілька років тому, а саме у 2015, став відомий неопублікований вірш Ліни Василівни, який чітко викрив всю суть президента рф і його вже тодішніх днів на території України:

І жах,і кров,і смерть,і відчай,

І клекіт хижої орди,

Маленький сірий чоловічок

Накоїв чорної біди.

Це звір огидної породи,

Лох-Несс холодної Неви.

Куди ж ви дивитесь,народи?!

Сьогодні ми,а завтра – ви…

Влучну строфу знайшли у книжках, які від пані Костенко передали добровольчому батальйону особливого призначення МВС України “Київ-1”.

Нагадаємо, що вчора, 19 березня, поетеса відсвяткувала 92-й День народження. Ліна Василівна належала до руху шістдесятників. Виступала у підтримку В’ячеслава Чорновола. Не раз партійне керівництво забороняло друк її видань. А у 1973 році потрапила у так званий “чорний список” ЦК КПУ. Довгі роки працювала мисткиня “у шухляду”.

92-річна поетеса Ліна Костенко влучно поставила путіна на місце одним віршем

За історії незалежності Костенко також притримувалася чіткої проукраїнської позиції. У 2018 році підтримала відкритий лист українських діячів культури до ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Щодо особистого життя, була пані Ліна двічі заміжньою, має двійко дітей: доньку Оксану та сина Василя.