“Я думаю російською”: 37-річна Слава Камінська розповіла, чи планує переходити у житті на українську мову

Слава Камінська, яка зараз знаходиться у Нідерландах, відверто розповіла, чи готова вона повноцінно перейти з російської мови на українську.

Після 24 лютого, дня, коли в Україні розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ, багато-хто почав переходити на українську мову в повсякденному житті. Так, телеведучий і блогер Олексій Дурнєв почав говорити у своїх відео українською, а також зізнавався, що планує найняти приватного репетитора для покращення мови.

У своїх особистих блогах українську, замість ворожої російської, почали використовувати Володимир Дантес, Даша Квіткова, її чоловік Нікіта Добринін та багато інших. Про перехід на українську поговорила у проєкті “Зірковий шлях” і екс-солістка гурту “НеАнгели” Слава Камінська, яка емігрувала разом із матір’ю та дітьми до Нідерландів.

Слава Камінська разом із дітьми
Слава Камінська разом із дітьми

Виконавиця розповіла, що з дитинства звикла говорити російською, адже ця мова в її рідній Одесі була більш поширеною. Вона задумується над переходом, однак усвідомлює, що це буде непросто:

“Я народилася в Одесі. Мені завжди, от завжди було простіше… Я думаю російською. Так, я можу спілкуватися українською, але мені потрібно перекручувати. Можливо, в майбутньому й почну. Мені так зручніше. Тобто моя мати спілкується російською, всі, хто мене оточують спілкуються російською. Дуже складно перейти на українську”, – заявила Слава.

Слава Камінська переїхала до Нідерландів
Слава Камінська переїхала до Нідерландів

Вона також заявила, що з після 24 лютого у неї змінилися цінності. Вона зрозуміла, що надзвичайно любить Батьківщину й зараз мріє повернутися додому та прокидатися у своєму ліжку:

“Сумую за нашою країною, за вулицями, за тим, як можна вночі їздити на машині та голосно слухати музику, заїжджати до “макдачки” під домом. Розумієте, це все банально, але, блін, просто хочеться цього затишку. Я хочу заснути й прокинутися у своєму ліжку, у своїй квартирі”, – зізналася співачка.

Схожі статті