Український гурт Kalush Orchestra пройшов у суперфінал Євробачення: зал аплодував музикантам стоячи, підспівуючи

Україну на Євробаченні-2022 представляє урт Kalush Orchestra. Вітчизняні музиканти змусили всю Європу аплодувати їм стоячи та підспівувати "Стефанію".

10 травня пройшов перший півфінал головного пісенного змагання “Євробачення”. У 2021 році переміг рок-гурт з Італії Måneskin, тож цього року саме ця країна приймає конкурс у себе в місті Турин.

Від України поїхав гурт Kalush Orchestra, який зайняв друге місце у Нацвідборі, однак через відмову Аліни Паш представляти Україну, саме ці музиканти виступили на сцені Євробачення.

За результатами першого півфіналу Kalush Orchestra пройшли у суперфінал і вже 14 травня наші хлопці поборяться за перемогу в конкурсі у 2022 році.

Цікаво, що Україна наразі лідирує серед букмейкерів — саме Kalush Orchestra пророкують цього року перемогу на головному пісенному конкурсі “Євробачення”. Головну конкуренцію нашим музикантам мають скласти за передбаченнями Швеція, Іспанія, Італія, Сербія та Великобританія.

Українці вимагають від Kalush Orchestra говорити про Азовсталь

Після теплої реакції залу на виступ українських музикантів, аудиторія почала просити артистів говорити про Азовсталь на всю Європу. Нагадаємо, що на заводі Азовсталь в Маріуполі зараз перебувають понад 1000 українців, серед яких є військові та цивільні люди. Всі вони залишаються заблокованими російськими окупантами — на Азовсталі є також важкопоранені.

“Ми просимо світових лідерів організувати екстракцію – гуманітарний коридор до третьої країни, щоб вони там перебували до кінця війни. Зараз маріупольська “Азовсталь” – це серце України. Допоможіть врятувати наших хлопців!” – написали музиканти.

Схожі статті