Нонна Мордюкова, Леонід Биков, Людмила Гурченко та інші радянські актори-українці, яких нахабно привласнила рф

Вже давно існує така практика у сусідньої держави: привласнювати чужу культуру. У ХХ столітті ряд митців записали до лав "російських" чи "радянських".

Після зречення царя у 1917 році Україна тривалий час опиралася приєднанню до новоствореної держави більшовиків. Проте, червоним таки вдалося захопити владу у Києві. З тих пір Союз та його правонаступниця рф стали методично привласнювати чужу культуру, а й разом з тим і наших митців. Є цілий ряд наших акторів, музикантів, художників, яких досі називають російсько-радянськими, попри те, що походять вони з України.

Так сталося з легендарною Людмилою Гурченко. Вона ніколи не приховувала свого походження та розповідала багато історій періоду життя у Харкові.

Людмила Гурченко
Людмила Гурченко

Замовчували походження у радянські часи і Нонни Мордюкової. А народилася акторка на Донбасі, у Костянтинівці. До речі, займатися акторською майстерністю її надихнув фільм про Богдана Хмельницького, київської кіностудії.

Нонна Мордюкова і Людмила Гурченко
Нонна Мордюкова і Людмила Гурченко

З Донбасу походить і Леонід Биков. Він народився у Знаменському, що неподалік від Словянську. У своїй творчості завжди прославляв Україну.

Леонід Биков у ролі "Маестро"
Леонід Биков у ролі “Маестро”

В Україні народилася і Лія Ахеджакова. Її рідне місто – Дніпро. Проте, до росії її доля занесла через одруження матері. А ось у 1990-х роках вирішила співпрацювати з Богданом Ступкою.

Лія Ахеджакова
Лія Ахеджакова

Одеситу Роману Карцеву взагалі довелося змінювати ПІБ. При народженні він мав прізвище Кац. Часто знімався в українських кінокартинах.

Марк Бернес та Роман Карцев

Класик, шансоньє Марк Бернес, який отримав навіть Сталінську премію також змінював прізвище. Пан Нейман у 1911 році народився у Ніжині, але все своє життя так і був “радянським”.

Схожі статті