Кого з перших леді України вважають найкрасивішою: всі жінки політиків від Антоніни Кравчук до Олени Зеленської

У радянські часи було заведено: голова держави свою обраницю та родину не демонструє народу. Проте, з настанням незалежності, в Україні ці постулати рухнули.

До 1991 року у суспільстві була сформована думка про те, що голова держави не має ділитися ніякими подробицями особистого життя. Дружини генсеків завжди лишалися у тіні, але в один момент все змінилося. В Україні вже у 1990-ті замислилися про те, що президент – це не далека і тим більше не сакральна фігура.

Людмила Кучма

Проте, аж до 2004 року все ж таки перші леді намагалися уникати великої публічності. Так, лише старше покоління згадає Антоніну Кравчук, дружину, а нині вдова першого Президента України. Як і попередниця, не супроводжувала спершу в офіційних візитах свого обранця і Людмила Кучма. Проте, зустріч з Гіларі Клінтон її змінила.

А ось Катерина Ющенко – навпаки була персоною публічною. Вона заради коханого проміняла Штати на Україну, підтримувала Віктора після отруєння, а за часи його президентства активно займалася благодійністю.

Катерина Ющенко

Її наступниця, Людмила Янукович, уникала прямої публічності, але популярною стала завдяки кумедним фразам про “Батя, я стараюсь” та наколоті апельсини. Ходили чутки про те, що після того, як її горе-обранець переїхав у президентське крісло, він знайшов собі нову дружину.

Людмила Янукович

А у 2014 місце першої леді зайняла Марина Порошенко. У шлюбі з Петром вона прожила 40 років та виховала 4-ро дітей. Займалася проблемами інклюзивної освіти.

Марина Порошенко

Нинішній дружині президента на долю випало непросте випробування. Проте, до війни вона супроводжувала чоловіка, займалася благодійністю, а у вільний час вона встигала навіть на фотосесії модних журналів.

Схожі статті