Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак: копійкове добриво принесе нечуваний врожай

Липень - найкращий місяць року, адже починається пора, коли сади та городи буяють. У цей час важливо подбати про свій врожай. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак?

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак? Гарний духмяний, цей незвичайний плід сімейства лукових підкреслить смак будь-якої страви та зробить її вишуканою. Проте, часто на городі він росте дрібненьким та мізерним.

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак: дідівський метод

Процес вирощування городини з одного боку простий, а з іншого має під собою багато хімічних нюансів. Ось, у випадку часника, слід пам’ятати про те, що він потребує для пишного росту калійно-фосфорної суміші. Та не лякайтеся такої складної назви добрива. Насправді його зробити достатньо легко навіть у домашніх умовах.

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак

Для того, щоб підкормити часник на початку липня слід взяти суперфосфат. Його можна купили у будь-якому квітковому магазині. Якщо ви займаєтеся худобою, можна додати замість суперфосфату кісткове борошно.

Наступний компонент – це попіл. Він добрий тим, що містить у собі калій, а ще не має сполук азоту, які сповільнюють ріст голівок часника.

Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак

Попіл та суперфосфат треба змішати у пропорції: 200 грам просіяної золи та 1,5 столової ложки мінерального добрива. Отриману суміш – залийте у 10 літрів води. Дайте рідині настоятися протягом 3-х годин. Використовуйте вашу підкормку для часника на початку липня із розрахунку 3 літри на 1 м2 городини.

Ось ще пару секретів для великого врожаю: ламайте стрілки рослини, коли вони досягнуть 10-15 см. Прибирайте їх прямо у розетки листя. Не заливайте великою кількістю води паросль та вчасно прибирайте врожай.

Виявляється, вирішити питання: “Чим підкормити часник на початку липня, щоб виріс розміром з кулак?” – не так вже і важко. Гарних вам плодів!

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.