Олена Зеленська чи Марина Порошенко: битва перших леді за любов українців — хто лідирує

Перша леді - обличчя кожної країни. Багато років наше суспільство недооцінювало роль цих жінок при владних чоловіках. Та останні роки їх вплив лише підсилюється.

Бути першою леді – не всім під силу. Тим паче у пострадянській державі, коли на партійному рівні не було заведено лідерам держави виходити у світ з дружинами. Після того, як вся Америка із співчуттям дивилася на скромну Ніну Хрущову, комуністи вирішили ховати своїх обраниць куди подалі.

Ніна Хрущова та Жаклін Кеннеді

Українські політики привнесли цю традицію у перші роки незалежності. Мало хто пам’ятає, як виглядає дружина Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми чи Віктора Януковича. Остаточно відправила такий підхід у небуття прогресивна Марина Порошенко. Першою леді їй випала честь бути у період 2014-2019 років.

Олена Зеленська чи Марина Порошенко: битва перших леді за любов українців

Дружина Петра Олексійовича завжди супроводжувала його на великих заходах. Сміливість і вміння триматися у вищих колах суспільства захоплювали українців. Також оцінили всі відданість жінки та її прагнення займатися благодійністю.

А ось Олена Зеленська, яка до того, як стала першою леді у 2019-му році, була за лаштунками проєктів свого чоловіка. Займалася сценаріями. Втім, її поява на публіці справила настільки враження на українців, що фото розмістив модний журнал Vogue. Та не лише стиль Олени та її елегантні наряди вподобали українці.

Олена Зеленська чи Марина Порошенко: битва перших леді за любов українців

Дружина Володимира Олександровича взялася реформувати харчування у школах. Замість простецької пюрешки з котлеткою у їдальнях з’явилося меню з сучасними поживними та незвичними стравами.

Нагадаємо, що нещодавно Олена Зеленська звернула увагу на те, що відбудовувати міста ми маємо за принципами безбар’єрності.

Схожі статті