Яке дівоче прізвище Олени Зеленської та хто її батько: перша леді розповіла, ким була до шлюбу з президентом

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про свого батька, дівоче прізвище та історію кохання з нинішнім Президентом Володимиром Зеленським. 

Олена Зеленська не була дуже публічною до президентства чоловіка, вона вчилася на архітектора за настановою батьків, але по сфері діяльності так і не працювала. Олена обрала шлях сценариста і писала різні тексти для КВН та інколи сама виходила на сцену. Ця робота об’єднувала Володимира та Олену.

Олена Зеленська на роботі
Олена Зеленська на роботі

Після призначення Володимира Зеленського на пост Президента і появи пані Зеленської на всіх заходах, журналістів і людей стало цікавити хто є батьками першої леді і яке прізвище вона мала до того, як вийшла заміж за Зеленського.

Батько першої Леді

Батька звуть Кияшко Володимир Тимофійович. Вже декілька років він працює на посаді помічника народного депутата у Верховній Раді. Батько Олени працює на громадських засадах та займається питаннями переробки промислових відходів, яке йде в дорожнє покриття.

Батько Олени Зеленської
Батько Олени Зеленської

Головною задачею над якою працює батько Зеленської на посаді помічника з екологічних питань є – позбавлення України від промислових відходів, через котрий маємо зайвий видобуток руди у шахтах, а також шламових відходів.

Значення і походження дівочого прізвища

Вважається, що прізвище Кияшко походить від назви столиці – Київ, а точніше його жителів – Киян. Історики кажуть, що таким прізвищем можна пишатися, тому що воно відображає справжню слов’янську писемну культуру.

Історія кохання з Володимиром Зеленським

Історія Олени та Володимира почалась ще з 7 класу гімназії, коли Олена перейшла в  паралельний клас. Володимир побачив дівчину і зрозумів, що це кохання з першого погляду, сама пані Зеленська цього не пам’ятає, але згадує, що там де був Зеленський, завжди було шумно.

Закохана пара Олена і Володимира Зеленських
Закохана пара Олена і Володимира Зеленських

Самі відносини пари почалися після закінчення гімназії, Володимир почав залицятися, але на той момент Олена мала відносини з іншим хлопцем і не хотіла починати нові. Та володимир не відступився і згодом Олена зрозуміла, що вони дивляться в одному напрямку. Після 8 років відносин, пара одружилася і цей шлюб вже триває 18 років.

Схожі статті