|
25.08.2022 10:40

Яке дівоче прізвище Олени Зеленської та хто її батько: перша леді розповіла, ким була до шлюбу з президентом

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про свого батька, дівоче прізвище та історію кохання з нинішнім Президентом Володимиром Зеленським. 

Олена Зеленська не була дуже публічною до президентства чоловіка, вона вчилася на архітектора за настановою батьків, але по сфері діяльності так і не працювала. Олена обрала шлях сценариста і писала різні тексти для КВН та інколи сама виходила на сцену. Ця робота об’єднувала Володимира та Олену.

Олена Зеленська на роботі

Після призначення Володимира Зеленського на пост Президента і появи пані Зеленської на всіх заходах, журналістів і людей стало цікавити хто є батьками першої леді і яке прізвище вона мала до того, як вийшла заміж за Зеленського.

Батько першої Леді

Батька звуть Кияшко Володимир Тимофійович. Вже декілька років він працює на посаді помічника народного депутата у Верховній Раді. Батько Олени працює на громадських засадах та займається питаннями переробки промислових відходів, яке йде в дорожнє покриття.

Батько Олени Зеленської

Головною задачею над якою працює батько Зеленської на посаді помічника з екологічних питань є – позбавлення України від промислових відходів, через котрий маємо зайвий видобуток руди у шахтах, а також шламових відходів.

Значення і походження дівочого прізвища

Вважається, що прізвище Кияшко походить від назви столиці – Київ, а точніше його жителів – Киян. Історики кажуть, що таким прізвищем можна пишатися, тому що воно відображає справжню слов’янську писемну культуру.

Історія кохання з Володимиром Зеленським

Історія Олени та Володимира почалась ще з 7 класу гімназії, коли Олена перейшла в  паралельний клас. Володимир побачив дівчину і зрозумів, що це кохання з першого погляду, сама пані Зеленська цього не пам’ятає, але згадує, що там де був Зеленський, завжди було шумно.

Закохана пара Олена і Володимира Зеленських

Самі відносини пари почалися після закінчення гімназії, Володимир почав залицятися, але на той момент Олена мала відносини з іншим хлопцем і не хотіла починати нові. Та володимир не відступився і згодом Олена зрозуміла, що вони дивляться в одному напрямку. Після 8 років відносин, пара одружилася і цей шлюб вже триває 18 років.