Стендапер Василь Байдак розповів, як допомагає фронту гумором і чим займається замість служби у ЗСУ (Відео)

Популярний гуморист Василь Байдак розповів свою історію зустрічі з війною в Україні. Чому артист обрав боротися з ворогом гумором та що робить для цього? Дізнайтеся про все у матеріалі.

Гумористична гра “Ліга Сміху” стала справжнім проривом для багатьох сучасних знаменитостей. Завдяки ній відкрилися нові українські таланти, почали створюватися нові проєкти онлайн та на телебаченні, а головне глядачі побачили, що на відміну від сусіда-агресора у нас не будуть цензурувати гострі жарти та кепкування.

Стендапер Василь Байдак розповів, як допомагає фронту

Василь Байдак був одним із учасників розважального шоу. Вперше на екранах артиста побачили у складі Інародного театру абсурду “Воробушек”, який з перших фраз ламав все уявлення про комедію. Сцени з неймовірними твістами, сміливий гумор – все це зробило хлопців неймовірно популярними і дало поштовх до розвитку своїх власних індивідуальностей у творчості. Нині герой цього матеріалу активно займається сферою стендапу. Прихильники його дуже полюбляють за неординарність та щирість.

Втім, через війну комік призупинив свою сценічну діяльність. Горе застало його навіть не вдома, разом з дружиною він був у Вінниці, аби погостювати у батьків. А перший виступ у нього був, звісно перед військовими:

“Це було круто”, – ділиться своїми емоціями популярний чоловік.

Зізнається, що гумор допомагав йому зберегти спокій і самому собі. Відволікало трошки від новин. Та одними жартами тут ради не даси: Василь почав волонтерити. У Вінниці приймав біженців. Також завдяки своїй впізнаваності збирав чималі кошти для захисників на фронті. У Києві на нього чекала фізична праця, адже Байдак почав співпрацювати з організаціями, які допомагають відбудовувати понівечені житла українців.

Стендапер Василь Байдак розповів, як допомагає фронту

Найбільше гумористу запам’яталася історія пані Ірини, у якої її будинок було вщент зруйновано і лишився один лише курник. Доводилося копати траншеї, прокладати водопровід.

Нагадаємо, що у Василя є сценічне альтер его, яке звати Бубудук. Проте, чи скоро повернуться обидва на сцену – питання часу.

 

Схожі статті