Ольга Сумська зіграє роль в спектаклі “Майстер і Маргарита” російського режисера: фанати обурені

У жовтні цього року українська акторка Ольга Сумська зіграє головну роль у спектаклі "Майстер і Маргарита", який пройде у чеському театрі, а саме у Празі. Але вистава пройде російською мовою. ЇЇ режисером став Валерій Белякович, легенда російського театру

Якщо довіряти інформаційній афіші празького театру DIVADLO HYBERNIA, 15 жовтня 2022 року відбудеться спектакль “Майстер і Маргарита” з участю Сумської. Де акторка гратиме головну роль Маргарити. А партнером по сцені, став відомий латвійський актор Івар Калниньш.

Афіша у Празькому театрі
Афіша у Празькому театрі

“Майстер та Маргарита” – це сучасний шедевр театрального мистецтва XX сторіччя. За останні сім років ця вистава встигла стати найпопулярнішою у країнах СНД та далекого зарубіжжя. Містична та скандальна вистава, давно побила рекорди касових зборів та збирає повні зали майже по всьому світу” – написано російською мовою на афішах у Празі.

Сама вистава буде російською мовою. Цей факт дуже обурив публіку. На сторінці міських афіш Vstupenky na koncerty у Facebook в коментарях з’явилися негативні думки з цього приводу. Люди пишуть:

“Та хіба ж так можно? Якби вистава була українською, я би пішла обов’язково”

“Російською? Булгаков? Вистава російського режисера ? А можна трохи свідомої громадянської позиції в студію. Війна все ж таки не скінчилась?!”.

“Українською не буде. А отже я і мої знайомі не йдуть. А могли б актори й українською виступити під час війни… Шкода …”.

Також українська експертка з маркетингу Катерина Адамчук зробила окремий пост на цю тему у Facebook. Де описала своє ставлення до Сумської та зауважила, що на сторінці зірки “синьо-жовті прапори, збори та подяки ЗСУ. Ну як так”. І порівняла її з рідною сестрою Наталею.

Обурення Катерини Амбрамчук щодо виступу Сумської
Обурення Катерини Амбрамчук щодо виступу Сумської

Слід зазначити, що Ольга Сумська не єдина українська акторка, яка приймає участь у російськомовній виставі. До Сумської приєдналися: Інна Рощина, Сергій Поздняков, Ігор Халізов, Сергій Міляєв, але про них ніхто навіть не завів тему.

Схожі статті