Катя Осадча замість подарунків на день народження оголосила збір коштів для багатодітної родини

Телеведуча Катя Осадча ще з перших днів війни почала активно долучатися до благодійності та допомоги людям, які постраждали від воєнних злочинів росії.

Катя має власний проєкт, який допомагає знайти зниклих на війні він має назву “Знайти своїх”. Цей проєкт допоміг багатьом людям розшукати зниклих родичів та друзів. Але на цьому добрі наміри та дії телезірки не припиняються. У свій день народження, 12 вересня Катя не стала робити свято і нікого не збирала за великим ресторанним столом. Замість цього Катя оголосила збір на суму 3,2 мільйона гривень для того, щоб придбати великий будинок родині Целухіних, які опікують 10 сиріт, враховуючи те, що мають власних.

К
Катя з родиною Целухіних

Осадча дізналась про цю родину і захотіла особисто познайомитись з Іриною, це та сама жінка, яка опікує дітей сиріт різного віку, від 4-х до 16-ти років. Родина Целухіних евакуювалася з Луганщини до Івано-Франківська, де набагато безпечніше. Спочатку родина складалася з мами Ірини, тата Віталія та двох дітей. Родина захотіла допомогти дітям, які залишились без опіки батьків, через війну і забрали їх до себе додому в Рубіжному. згодом, дітей стало 10, а ось чоловік Ірини загинув ще у березні, коли намагався врятувати рідний будинок на Луганщині.

Ірина з дітьми переїхала до Івано-Франківська, де їм допомогли волонтери та виділили будинок. Велику родину забезпечили будинком, але маленьким, одягом та технікою для навчання дітей. Жити можна, але складно і в будинку є проблема, він не буде отаплюватися та вікна пропускають холод. Тому Катя Осадча вважає, що допомогти цій родині – це свята справа, яка потребує зусиль всієї країни.

Також цій родині дуже допомагає місцевий благодійний фонд “Твоя опора”, який робить все можливе, для того, щоб Целухіни змогли себе відчути вдома і хоча б трохи заспокоїлись. Тож, засновниця фонду Валерія Татарчук дуже вдячна Катерині за ініціативу та допомогу.

Схожі статті