Олена Зеленська розповіла, як навчаються президентські діти під час воєнного стану: не особливі

Олена Зеленська, як і інші українські матусі, дуже переймалася питанням навчання своїх дітей у воєнний час. З тривогами та постійним страхом прильотів. Перша леді розповіла зокрема про навчання їх з Володимиром Зеленським дітей.

Насправді процес навчання для українських дітей цього року не дуже відрізняється від попередніх двох років, коли через ковід, всі навчальні заклади перейшли на дистанційне навчання. І звісно, що всі діти навчалися онлайн. Проте не було такої небезпеки, як зараз. Війна, звісно вносить свої корективи в усі сфери нашого життя, а особливо у процес навчання.

Загальна сума навчальних закладів, які постраждали від  російського бомбардування та артилерії, становить – 2400, а 269 з них, зруйновані повністю. І, звісно, це впливає на процес навчання наших дітей. Бо одна з цілей росіян – є знищення освіти та наукової інфраструктури загалом.

Олена Зеленська розповіла, як навчаються її діти під час війни
Олена Зеленська розповіла, як навчаються її діти під час війни

Тому, звісно, що батьки переживають за своїх дітей, які пішли на офлайн навчання до школи та університетів. І Олена Зеленська, як мама двох дітей, також не виняток з правила. Адже їх з Володимиром донька цього року вступила в Київський університет, але в який саме, перша леді не стала уточнювати, а молодший син ходить до школи.

Перша леді розповіла, що їх діти навчаються як усі інші. Старша донька Анастасія навчається в онлайн форматі та дуже зацікавлена тим, що  зараз у неї є змога вивчати нові та цікаві предмети на початковому рівні. і за Настю вона більш-менш спокійна. А от молодший син Кирило, ходить до школи та навчається в офлайн режимі.

Як навчаються президентські діти під час війни
Як навчаються президентські діти під час війни

“Я перевіряю повітряні тривоги постійно. Кирило бере тривожний рюкзачок до школи. Всі українські мами розуміють його необхідність і всі розуміють, як страшно зараз відпускати дитину до школи”

Також перша леді наголосила на тому, що важливо говорити всюди, як проходить процес навчання під час повітряних тривог та взагалі під час воєнного стану. Щоб всі країни хоча б уявили як це, коли дитина ходить до школи зі змінною білизною та тривожним рюкзачком.

Схожі статті