Церковне свято 29 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити на День святого Лонгіна традиції, прикмети

Церковне свято 29 жовтня 2022 року запрошує православних вірян вшанувати пам'ять мученика Лонгіна. Ким був святий проповідник до пізнання істини та як за традиціями наші пращури проводили цей день?

Яку подію відзначає православна церква 29 жовтня? Сьогодні віряни вшановують пам’ять мученика Лонгіна Сотника, який був народжений в Каппадокії. Він був римським воїном, тим самим, хто був присутнім під час страти Месії. Дехто вважає, що саме він пронизав списом тіло розп’ятого Іісуса. Церква вважає його мучеником, оскільки після смерті Христа Лонгін покаявся та став проповідувати Слово Боже, за що й був вбитий. Вважали, що святий міг зцілювати сліпих та допомагав вилікуватися людям, які мали проблеми з зором.

Церковне свято 29 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити?

Церковне свято 29 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити

У давнину день мученика Лонгіна вважався сприятливим для полювання на диких птахів та кабанів. Мисливці зранку вирушали у ліс, щоб до зорі принести додому дичину на вечерю. До того моменту господині вже прибирали у хаті, розпалювали піч, пекли хліб та варили картоплю, чекаючи на господаря зі здобиччю. Святомученика вважали захисником домівок від нечистої сили, тому цього дня селяни здійснювали обряди для захисту оселі від недоброго впливу. Суворих заборон свято Лонгіна не має, але порад на сьогодні бажано дотримуватись:

  • Не слід робити великі або важливі покупки.
  • Уникати великого скупчення народу, щоб не принести додому негативної енергетики.
  • Не можна ледарювати та ухилятися від роботи.

Церковне свято 29 жовтня 2022 року: прикмети на погоду

14 жовтня: яке сьогодні свято
Церковне свято 29 жовтня 2022 року
  • Якщо гусаки стоять на одній лапі, то слід чекати похолодання.
  • Ранкові тумани віщують потепління.
  • Листя на деревах вже жовте, але не опало — означає, що морози затримаються.
  • Птахи ще не відлетіли у теплі краї — зима прийде з запізненням та буде теплою.

Нагадаємо, що у свято 29 жовтня 2022 року свої іменини відзначають: Євген, Георгій, Олексій, Кузьма, Леонтій, Терентій та Іван.

Схожі статті