|
14.11.2022 14:41

Куди стрімко зник ведучий “Свободи слова” Савік Шустер та чому йому заборонили в’їзд у рідну країну – деталі

Популярний український журналіст та телеведучий Савік Шустер припинив виходити в ефіри з березня місяця та навіть не з'являється на публічних заходах, а також його відоме ток-шоу "Свобода слова" також більше не транслюється. Що ж з ним сталося та чому замовчує війну?

Відомо, що Шустер на початку повномасштабної війни активно висловлював свою позицію щодо російського вторгнення і тоді, він був на боці України та досить агресивно висловлювався про путіна та його диктаторську систему. Савік назвав його “реальним бандитом з нікчемною армією” та згадав, як багато років тому, порівнював агресора з гітлером та Паблом Ескобаром.

Куди зник Савік Шустер

Тож, інформація щодо замовчування не зовсім відповідає дійсності, але все ж таки залишається відкритим питання, де нині Шустер і чому, людина, яка все життя активно розбирала політичні питання на власному шоу, просто зникла і не показує носа в рідній країні?

Навіть 6 червня на святі, яке влаштував Зеленський на честь дня журналіста, Шустера не було, хоча минулого року він залюбки відправився на зустріч з колегами та президентом. Це досить дивний вчинок, враховуючи той факт, що на початку березня журналіст у своєму профілі Facebook опублікував пост, де закликав Євросоюз не давати жодної копійки росіянам, адже цими грошима будуть вбивати українців.

Куди зник Савік Шустер

Також мережею активно шириться інформація, що Савік став персоною нон-ґрата в Україні, але причина цього не відома й офіційного підтвердження інформації немає. Але ж таку інформацію представники Державної прикордонної служби України розголошувати не мають права, тому це питання залишається без відповіді.

Та вже стало відомо, що нині Шустер живе в Італії та навіть має громадянство обраної країни, тому, коли колега Дмитро Гордон запрошував його на інтерв’ю, Савік підключався в режимі онлайн. Тож, складно стверджувати, що Шустер грає в мовчанку, адже на початку війни, він не боявся висловити свою думку.