Підсумки року: хто зі знаменитостей помер у 2022 році — Руслана Писанка, Юрій Шатунов, Ганна Сумська

2022 рік був важким для всіх. Окрім переломних подій на теренах нашої держави, українці стикнулися із втратами серед визначних особистостей. Разом із деякими постатями пішла епоха.

На жаль, у 2022 році світ покинули одні з найкращих. З життя пішли метри сцени, кумири дитинства, видатні постаті у суспільстві — люди, що зробили величезний вклад в історію, музику, культуру. Гірко було прощатися з тими, хто пішов завчасно, але доля вносить свої корективи.

Руслана Писанка

Жінка з великої літери, символ прогнозу погоди українського телебачення, талановита акторка театру і кіно. На її рахунку не один десяток фільмів, серед яких “Вогнем і мечем”, “Кілька любовних історій”, а також участь у телепроєктах та виставах — артистка вміла прикувати до себе погляд.
Руслана Писанка пішла з життя 19 липня, не доживши до 57 років. Її підкосила онкологія, з якою акторка довго боролася, однак, з цього бою переможницею не вийшла.

Рус
Руслана Писанка

Ганна Опанасенко-Сумська

Заслужена артистка України, акторка театру, яка зіграла понад 150 ролей. Найкраща серед них — роль матері, з якою вона відмінно впоралася, народивши красунь-доньок, Наталію і Ольгу Сумських. 28 лютого серце жінки не витримало та перестало битися на 89 році життя.

Ганна Опанасенко-Сумська

Паша Лі

Сміливість, як і талант, цієї людини не мала меж. Ведучий, співак, учасник “Фабрики зірок-3”, актор дубляжу. Його голосом говорить Фродо у фільмі “Гоббіт” та Ерік Картина з “Південного парку”, а також персонажі “Людей Ікс”, “Воно”, “Тенет” та багато інших.
Смерть хлопця трагічна: він загинув 6 березня під час обстрілу в Ірпені, до останнього допомагаючи людям. Цього року йому би виповнилося 34.

Паша Лі

Леонід Кравчук

10 травня не стало першого Президента незалежної України. Це людина, яка здобула визнання країни на світовій арені, та ініціювала інтеграцію України в Європу.
Автор культової фрази “маємо, що маємо” пішов з життя на 89-му році життя внаслідок виснажливої та тривалої хвороби.

Леонід Кравчук

Юрій Шатунов

Російський співак, відомий своїми хітами “Белые розы” та “Седая ночь”, які розривали танцполи в дев’яностих, починав кар’єру у складі гурту “Ласковый май”. Свого часы Шатунов розбив не одне дівоче серце, а от своє не вберіг. Помер 23 червня від інфаркту у віці 48-ми років.

Юрій Шатунов

Борис Мойсеєв

Виконавець сенсаційної для всього пострадянського простору “Блакитної луни” не зміг витримати наслідків двох перенесених інсультів. У віці 68 років 22 вересня покинув цей світ.

Борис Мойсеєв

Володимир Жириновський

Одіозний російський політичний діяч та пропагандист, відомий своїми агресивними висловами, не зміг перенести коронавірусну хворобу, від якої помер 6 квітня у віці 75 років.

Володимир Жириновський

Схожі статті