“Це колір борщу зі сметаною”: Євген Клопотенко порівняв відтінок Pantone 2023 з українською стравою

Головний шеф-кухар країни Євген Клопотенко не відстає від сучасної моди та слідкує за трендами. Уважно роздивившися колір, якій Pantone обрали на 2023 рік, зірка "МастерШеф" знайшов аналог відтінку у тарілці з традиційною українською стравою.

Нещодавно інститут кольору Pantone презентував головний колір 2023 року. Вже 23 роки поспіль світовий авторитет кольорів обирає відтінок, яким будуть надихатися дизайнери одягу та представники світової моди. Ведучим кольором наступного 2023 року стане суміш відтінків червоного та рожевого, з фіолетовим підтоном, який має назву Viva Magenta.

Pantone обрав колір року 2023
Pantone обрав колір року 2023

Але Єгор Клопотенко краще знає, чим надихалися експерти Pantone, коли обирали головний колір на 2023 рік. Знаменитий український шеф-кухар та переможець “МастерШеф” безперечно у душі ще той митець, та може побачити прекрасне навіть у каструлі з супом. Точніше, з борщем, оскільки популярний кулінар стверджує, що Viva Magenta повністю сходиться з кольором традиційної української страви.

“Я проти тієї думки, що Pantone 2023, це колір борщу. Я експертно заявляю, що це колір борщу зі сметаною”, — написав Клопотенко у своєму Instagram.

Євген Клопотенко дуже цінує український борщ і обурився на Мілу Куніс, коли вона назвала страву російською. Ще до перемоги на проєкті “МастерШеф” чоловік пов’язав своє життя з кулінарним мистецтвом і дійсно має до цього талант. Нещодавно шеф-кухаря спитали підписники, як йому вдається створювати кулінарні шедеври. Євген поділився, що насправді весь його секрет полягає у тому, аби дозволяти собі їсти все, що попадається на очі.

Незрозуміло, чи був то жарт для того, аби потішити шанувальників, або Клопотенко говорив абсолютно серйозно, але кухар на відео підійшов до вікна, відірвав шматочок з кімнатної рослини та з’їв його.

Євген Клопотенко з'їв рослину з підвіконня
Євген Клопотенко з’їв рослину з підвіконня

“Отак буває щось несмачне, а буває — смачне. Так і народжуються шедеври, майже завжди”, — прокоментував шеф-кухар.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко був ініціатором того, щоб український борщ включили до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Схожі статті