Актори серіалу “12 стільців”, яких більше немає

Актори, яких немає, але фільми з ними змушують плакати від сміху.

У 1971 і 1976 на екрани вийшла екранізація роману Ільфа і Петрова “12 стільців”. перша версія була з грузинським актором Арчілом Гомаішвілі, а друга – Андрієм Мироновим.

Найбільше глядачам запам’яталася остання музична версія. У ній головного афериста зіграв харизматичний Андрій Миронов. Доля самого актора склалася не дуже щасливо. він був двічі одружений. У першому шлюбі народилася донька Марія, яка пішла слідами батька і теж стала акторкою. Першу роль у кіно актор отримав у 1962 році, зігравши Петра у картині “А якщо це кохання?”.

Окрім робіт у кіно, Андрій Миронов гав у театрі. Востаннє актор вийшов на сцену у ролі Клаверова у спектаклі “Тіні” М. Є. Салтикова-Щедріна, де був постановщиком.

Помер Андрій Миронов 16 серпня 1987 року від крововиливу у мозок. За своє акторське життя він зіграв 97 ролей у 90 проектах.

Андрій Миронов
Андрій Миронов

Не менш цікавим персонажем був Кіса Вороб’янінов, якого зіграв Анатолій Папанов. Невдаха-інтелігент, який намагався бути совістю афериста Остапа Бендера. Актор грав також у театрі та озвучував мультфільми. Одним з найвідоміших є “Ну, постривай!”, де Анатолій Папанов озвучив Вовка. Також актор знявся у не менш відомій кіноісторії “Діамантова рука”, де виконав роль одного з контрабандистів.

Останньою кінороботою актора стала роль у фільмі “Холодне літо 53-го”. Після цього Анатолій Папанов повернувся додому і через день, 5 серпня 1987 року, у нього зупинилося серце.

Анатолій Папанов
Анатолій Папанов

Роль ще одного мисливця за скарбами і рідного брата Кіси Вороб’янінова зіграв Ролан Биков. Вперше він знявся у кіно у 1956 році у фільмі “Школа мужньості”. А у 1962 став режисером свого першого фільму “Сім няньок”. Знаковими для актора ролями стали кіт Базіліо у “Золотий ключик”, лікаря-логопеда у комедії “За сімейними обставинами” та інші.

Ролан Биков не лише талановитий кіноактор і режисер, а й театральний актор. За свою акторську кар’єру він виконав 153 ролі у 135 проектах.

Помер Ролан Биков 6 жовтня 1998 року.

Ролан Биков
Ролан Биков

Не головний, але колоритний персонаж майстра Безенчука втілив комедійний актор Георгій Віцин. Актор відомий ролями у комедіях Леоніда Гайдая “Операція И”, “Кавказька полонянка”, де запам’ятався ролями злодюжки-інтелігента.

Дебютною роботою в кіно для актора стала роль В. М. Гоголя у картині “Белінський” у 1947 році, а останньою – лялькаря Генріха Яковича у фільмі жахів “Хагі-траггер”. останні сім років перед смертю актор не знімався, лише брав участь у гумористичних концертах Театру кіноактора.

Помер Георгій Віцин 22 жовтня 2001 року.

Георгій Віцин
Георгій Віцин

Одними з найяскравіших другорядних персонажів стали Еллочка-людоїдка у виконанні Олени Шаніної, мадам Грицацуєва у виконанні лідії Федосеєвої-Шукшиної, чергова дівчина мрії остапа Бендера, яку зіграла Любов Поліщук та інші.

Майже нікого з акторського складу кіноісторії вже не має з нами, але є привід переглянути ще раз улюблений фільм.

Схожі статті