Помер Вахтанг Кікабідзе: зірка фільму “Міміно” активно підтримував Україну під час війни

15 січня стало відомо, що помер Вахтанг Кікабідзе. Зірка фільму "Міміно" пішов на 84-му році життя. Усі деталі сумної новини, дізнайтеся в нашій статті.

Помер Вахтанг Кікабідзе. Про це стало відомо вранці 15 січня. Про це повідомила грузинська платформв “Мтаварі”. Причини смерті зірки радянського кіно поки що уточнюються.

Помер Вахтанг Кікабідзе

Помер Вахтанг Кікабідзе

Знаменитий грузинський артист запам’ятався не тільки своїми ролями та неперевершеним співом, але й громадською діяльністю, а також політичними поглядами. Впродовж свого життя зірка фільму “Міміно” активно підтримував Грузію, а також Україну під час російської агресії.

Ба більше, чоловік виступав за припинення гастролей і грузинських та українських виконавців до ворожої країни та хотів створення відокремленої медійної зони. 2020 року Вахтанг Кікабідзе став депутатом парламенту Грузії 10-го скликання за партійним списком, виборчий блок “Єдиний національний рух – Об’єднана опозиція Сила в єдності”.

Як відомо, артист був самотнім, адже його дружина Ірина померла півтора роки тому. Після себе артист залишив двох дітей. Дочка Марина не є рідною для Вахтанга, адже народилася в стосунках його покійної дружини з іншим. Натомість син Костянтин виріс дуже схожим на батька, але обрав іншу професійну діяльність — чоловік став живописцем.

Сім’я знаменитого грузинського та радянського актора поки що не дає жодних коментарів стосовно кончини легенди кінематографу. Судячи з усього, слід очікувати і на оновлення щодо причин, які призвели до смерті знаменитості, а також місця його поховання.

Для українців Вахтанг запам’ятався, як смілива та гідна людина, яка не боялася говорити правду та боротися за справедливість навіть в проросійському оточенні.

Схожі статті